Glas Javnosti

KAŽU DA SU DEVOJČICE, A NISU! Nastavljeno suđenje Miroslavu Aleksiću

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nastavak suđenja vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, održan je danas u Višem sudu u Beogradu.

Aleksić je nastavio svoju odbranu tamo gde je stao prošlog puta, govoreći o načinu držanja časova u svojoj školi glume. 

 Iza svega stoji ozbiljno moralno posrnuće bolesnog srpskog društva - rekao je u sudnici Aleksić i dodao:

Svih sedam devojaka učestvuju u pripremi u grupama, a u iskazima se ponašaju kao da su same, kao da su jedinstvene, kao da sve postoji zbog njih i grupa i ja. Ajte, nije tako. Takođe, svih sedam devojaka sebe označava kao devojčicama i kao decom, a one to nisu. Jer sve imaju po 17,18 i 19 godina.

Aleksić je naveo i primer da jedna oštećena kada je dala iskaz rekla je da ima 17 godina, a ustvari tada je imala 18 i dva meseca.

Optuženi je naveo i brojne primere kako svih sedam devojaka prolaze kroz isto scenario i kao da se sve događa u isto vreme.

- Milena je navela da sam je uhvatio za kosu i jako stegao oko struka uguravši svoj jezik duboko u njena usta i zatim rukom ščepao potiljačni deo glave, sve ovo pominju i ostale devojke koje sam navodno zlostavljao - rekao je Aleksić pred sudom.

Na kraju jedna od punomoćnika oštećenih je opomenula okrijevljenog da se drži odbrane, a da nismo u fazi u kojoj se čitaju iskazi svedoka, jer ja Aleksić to sve vreme radio.

Kada je punomoćnica javila za reč, Aleksićev advokat Jakovljevlić viknuo je da ga ne prekida jer je u tom momentu objašnjavao sudiji da "manje secka Aleksića".

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor.

Apelacioni sud u Beogradu, inače, potvrdio je početkom avgusta u celosti optužnicu protiv Aleksića.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR