Glas Javnosti

Još jedan slučaj nasilja u OŠ "Vuk Karadžić" u Loznici

Hronika
Autor: Glas javnosti

Čitavo odeljenje četvrtog razreda OŠ "Vuk Karadžić" u Loznici okovano je strahom posle novog, još brutalnijeg, napada nasilnog učenika. Roditelji se plaše najgoreg i razmišljaju da decu povuku s nastave, a direktor škole Vladan Andrić ograđuje se rečima da je škola učinila sve što je mogla.

Poslednji u nizu incidenata desio se u utorak, kada je problematični dečak krenuo da školskog druga stolicom udari po glavi. Srećom, u tom trenutku je naišla učiteljica, koja ga je sprečila u poslednjem trenutku.

Otac napadnutog dečaka N. S. priča da je nasilni đak krenuo prema njegovom sinu s podignutom stolicom.


Deca su se isprečila između njih i pokušala da zaštite mog sina. Sva sreća što je naišla učiteljica jer ne znam šta bi bilo da ga je udario po glavi. I učiteljica je izbezumljena, u večitom je strahu i ne sme da ode ni na godišnji odmor jer ne zna šta bi njemu moglo da padne na pamet. Na njen poziv sam odmah došao u školu i tom dečaku rekao da sačeka policiju, a on je odgovorio: "Šta meni ko može". Ne želim da razmišljam da li će mi se dete vratiti iz škole. Roditelji su se saglasili da ne puštaju decu na nastavu ukoliko dođe do još nekog incidenta, pa nek se direktor zapita - priča N. S.

Dečak kom je nasilni učenik ranije pretio da će ga pretući bokserom već dve sedmice ne dolazi na nastavu, pa se i N. S. pita da li neko treba da nastrada da bi nadležni reagovali.


- Svi peru ruke i prebacuju odgovornost. Direktor škole kaže da su mu ruke vezane, da su obavestili policiju, a oni centar za socijalni rad. Onda policija kaže da to nije za njih, a centar da je slučaj za policiju... Na kraju se sve svede na to da ne možemo da rešimo problem s 12-godišnjim detetom. Dečak kom je pretio već danima ne dolazi na nastavu, a nasilnik priča po školi kako će ga naći. U školu donosi palicu i bokser, a šta ga sprečava da ponese i nož. Kako je krenuo, možemo i to da očekujemo - ističe sagovornik.

Glas javnosti/ Republika

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR