Glas Javnosti

JEZIV ZLOČIN! OTAC SILOVAO ĆERKU 140 PUTA! Srbin osuđen u Švajcarskoj, a evo koliku je kaznu dobio!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sud u Vinterturu u Švajcarskoj osudio je jednog Srbina (41) na 10 godina zatvora zbog toga što je svoju ćerku (16) silovao čak 140 puta, u periodu od 2018. godine do hapšenja u maju 2020. godine.

Utvrđeno je da je Srbin svoje maloletno dete prvi put silovao 2018. godine i to dok su bili na odmoru u Srbiji, kod devojčicine bake.

Negirao optužbe

- Tada je ćerki oduzeo nevinost, bio je pijan i pretio joj je, a seksualno zlostavljanje se nastavilo i kasnije. Utvrđeno je da je 140 puta napastvovao devojčicu - prenosi švajcarski portal Blik navode sa suđenja ovom Srbinu, koji je početkom novembra proglašen krivim za krivična dela višestruko silovanje, incest, pretnje, kršenje zakona o narkoticima i obmanu.

Iako je otac monstrum tokom sudskog postupka negirao optužbe, sud mu nije poverovao.

- Izjave žrtve su verodostojne i detaljne. Uzdržaću se od ponavljanja opisa krivičnih dela, ali samo neko ko je te strahote preživeo, može tako detaljno i da ih prepriča. Pored toga, njene izjave potvrdilo je i nekoliko svedoka - rekao je sudija obrazlažući svoju odluku da Srbin bude kažnjen sa 10 godina zatvora i proterivanjem iz Švajcarske na 15 godina, kao i novčano.

Ročište na kom je Srbinu izrečena zatvorska kazna proteklo je burno, a okrivljeni otac je sa optuženičke klupe poručio "da su mu supruga i ćerka sve ovo smestile".

- Ove optužbe protiv mene su strašne i nehumane. Žena i ćerka su me lažno optužile da bi mi se osvetile, jer sam u prošlosti imao ljubavnu aferu sa ženinom sestrom i ona me od tada mrzi. Tragično je to što je moja ćerka ove optužbe iznela pod pritiskom svoje majke - navodno je rekao okrivljeni u sudnici i u suzama upitao ćerku: "Zašto ovo radiš?".

On glumi

Na te njegove reči, žrtva, koja je, kako je to tužilac ocenio, trpela sistematsko psihičko i fizičko zlostavljanje, počela je da viče: "Priznaj!", dok su njeni rođaci dodali: "Ne verujte mu, ovo je sve gluma!". Sudija je tokom postupka pitao žrtvu zbog čega nije pokušala da se odupre svom ocu i odbrani se, a nesrećna devojčica je odgovorila:

- Bojala sam ga se. Ja sam volela svog oca više od svega, a on me je potpuno upropastio i uništio. Psihički i fizički sam iscrpljena. Inače, žrtva pati od posttraumatskog sindroma i ima napade panike, zbog čega se leči kod psihijatra.

- Ona je i 2016. prijavila oca za seksualni napad, ali je tada, na nagovor porodice, povukla tužbu. Dve godine kasnije usledio je njen horor, zbog čega je sada njen otac osuđen. Takođe, utvrđeno je i da je otac maloletnoj ćerki davao kokain - pišu švajcarski mediji.

Nakon izricanja presude, branilac okrivljenog je najavio da će se na ovu presudu žaliti Višem sudu u Cirihu, smatrajući da je njegov klijent trebalo da bude oslobođen.

Advokat negoduje

- Reč je o presudi bez ikakvih dokaza. Između ostalog, baka u čijoj kući se u Srbiji navodno dogodilo prvo silovanje nije čula da njena unuka doziva upomoć. Jasno je o čemu se ovde radi, majka i ćerka hoće da ga se otarase - rekao je advokat i zatražio da se Srbinu isplati odšteta na ime neosnovanog boravka u pritvoru, u kom se nalazi od maja 2020. godine, kada je uhapšen.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR