Glas Javnosti

JAKE MERE OBEZBEĐENJA! Veljko Belivuk danas prvi put pred Specijalnim sudom

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pred Posebnim odeljenjem Specijalnog suda za organizovani kriminal danas će biti održano pripremno ročište optuženom Veljku Belivuku, sa početkom u 14.30 časova.

Belivukova grupa, koja broji ukupno 30 članova, optužena je za pet ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i nelegalno posedovanje oružja.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branioci, punomoćnici optuženih, postupajući tužilac i sudsko veće.

Na ovom ročištvu, zakazanom i za četvrtak i petak, optuženi će se kratko izjasniti o krivici, odnosno da li priznaju ili negiraju krivična dela za koja se terete, a potom će tužilaštvo i odbrana predlagati svoje dokaze koji će se izvoditi tokom suđenja. Nakon što se okonča pripremno ročište sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koje će biti javno, a optuženi će moći detaljno da izlože svoje odbrane.

Na današnje ročište Belivuk, Miljković i ostali optiženi biće dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu pod jakim merama obezbeđenja, piše B92.

U optužnici se navodi da je grupa bila deo kavačkog kriminalnog klana iz Crne Gore, koji je godinama u ratu sa škaljarskom grupom. Žrtve klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, njegovog najbližeg saradnika, ubijane su u kući u Ritopeku nadomak Beograda, a nakon ubistava njihova tela su mleli u mašini za mlevenje mesa, pa bacali u Dunav.

Uhapšene vođe Belivuk i Miljković, kao i članovi njihovog klana Miloš Budimir i Vlade Draganić, saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal 9. februara zbog ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. Belivuk je tada rekao kako su Zvonko Veselinović, Sale i on "poslali momke da ruše u Savamali".

Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa aplikacije Skaj za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Pored Belivuka i Miljkovića ova optužnica tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Ðurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Ðordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR