Glas Javnosti

NAJBLIŽI MU OKRENULI LEĐA! Lečić u velikom PROBLEMU: "Desila se NEPRIJATNA SCENA"

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nakon što je pojačao učešće u televizijskim programima gde se brani od optužbi Danijele Štajnfeld da ju je silovao, glumac Branislav Lečić ovih dana naišao je i na bojkot svojih kolega.

Naime, Ekipa predstave "64" u režiji Alise Stojanović i produkciji pozorišta Atelje 212, povukla je svoje učešće na regionalnim Susretima pozorišta/kazališta u Brčkom. Razog je saznanje da će Lečić biti jedan od članova žirija. Dramaturškinja Biljana Srbljanović objavila je na Fejsbuku post u kojem je navela da je na Susretima pozorišta u Brčkom sinoć pročitan proglas, u kojem je ekipa Ateljea 212 objasnila svoje razloge za povlačenje sa festivala.

- Večeras, samo sat vremena pre početka predstave, obavešteni smo da je Branislav Lečić član žirija 38. regionalnih Susreta pozorišta/ kazališta u Brčkom. Odigrali smo predstavu samo iz poštovanja prema publici. Iz razloga što se pomenuti član žirija aktivno uključio u podelu medija u Srbiji na podobne i nepodobne, konstantno i posvećeno baveći se u, za njega, podobnim medijima, isključivo iživljavanjem, zlostavljanjem i u svakom smislu maltretiranjem naše koleginice Danijele Štajnfeld, ne možemo ga smatrati ni na koji način osobom koja može da ocenjuje naš rad, niti to želimo da dozvolimo. Nadamo se da ćete razumeti zašto nećemo učestvovati u ostalim aktivnostima festivala. Hvala. Ekipa predstave „64“ autorke Tene Štivičić, u režiji Alise Stojanović i produkciji pozorišta Atelje 212 iz Beograda - navodi se u toj objavi.

U predstavi igraju Hana Selimović, Miloš Timotijević, Jelena Đokić, Vladislava Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailović i Denis Murić.

U međuvremenu je reagovao i Lečić, navodeći da nisu tačne optužbe protiv njega u slučaju sa Danijelom Štajnfeld.

- Sinoć se desila neprijatna scena na pozorišnom festivalu u Brčkom, gde sam trenutno kao član žirija. Posle predstave Ateljea 212 izašla je rediteljka Alisa Stojanović i pred glumcima i rekla kako su saznali da sam ja u žiriju i kako ne žele da ih ja ocenjujem, jer ‘napadam grupu medija i optužujem njihovu koleginicu Danijelu Štajnfeld - naveo je Lečić u saopštenju za medije.

- Posle ovoga (odluke ekipe Ateljea 212), napisao sam Alisi poruku, jer sam je voleo i cenio i kao reditelja i kao osobu. Rekao sam joj kako je to čudno da postoji samo jedna opcija – da sam kriv, a ne postoji opcija da je Danijela lagala. I to bez obrzira na pravosnažnu odluku o odbacivanju krivične prijave i brdo dokaza koji ne samo da pokazuju da nema elemenata da sam učinio to za šta me je optužila“, naveo je Lečić. On je rekao i da oni koji i dalje podržavaju tezu da je kriv,"preskaču tu osnovnu činjenicu - prenose domaći mediji.

- Ne, ne optužujem Danijelu. Opet obrnuto. Ona je mene optužila javno, a i krivično prijavila policiji i Tužilaštvu. Ja se branim. Da li mi treba oduzeti pravo i da se branim posle svih napada i optužbi koje su pljuštale na moj račun mesecima nemilosrdno, dok sam ćutao i čekao da sve zvanično bude završeno? Ne, neću ćutati ni ostati ravnodušan, jer su i pravda i istina i pravo na mojoj strani - rekao je on.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR