Glas Javnosti

ISTRAGA JOŠ TRAJE: Produžen pritvor instruktoru jahanja

Hronika
Autor: Glas javnosti

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor instruktoru u konjičkom klubu u Barajevu Milošu Ð. (68), koji se sumnjiči da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičenom je pritvor produžen za još 30 dana da ne bi uticao na svedoke, odnosno oštećene, da ne ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, potvrdila je portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Matić.

U istrazi protiv instruktora jahanja danas su ispitana tri svedoka. U pitanju su suvlasnica konjickog kluba, članica i bivša članica kluba.


U nastavku istrage će biti ispitane oštećene, pišu Sremske vesti.

Miloš Ð. je uhapšen 12.septembra, nakon čega je saslušan i određen mu je pritvor.

Osumnjičeni se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka.

On je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba.

Sumnja se da je Miloš Ð. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.


Postoji sumnja i da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina.

Osumnjičenog Miloša Ð. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu iskazujući time puno poverenje u institucije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR