Glas Javnosti

ISPOD DŽIPA VOĐE NAVIJAČA POSTAVLJEN UREĐAJ ZA PRAĆENJE? Policija još uvek traga za ubicama Branislava Penčića

Hronika
Autor: Glas javnosti

Džip Branislava Penčića (41) vođe navijačke grupe Hed hanters, jedne od frakcija Partizana, kog su maskirani egzekutori u subotu izrešetali u centru Obrenovca, poslat je na veštačenje i detaljne preglede kako bi se utvrdilo da li su mu napadači stavili ispod vozila pre ubistva postavili GPS uređaj za praćenje.

Penčić je, podsetimo, ubijen u popodnevnim časovima u subotu u Ulici Vuka Karadžića u Obrenovcu, nakon što je parkirao svoj džip. Bio je u društvu supruge, a nepoznati napadači su, kako se sumnja, satima čekali u "fijat puntu". Kada je izašao iz kola, jedan od njih ga je upucao sa tri metka i sa saučesnikom pobegao.

- Sumnja se da su egzekutori nakon što je vođa navijača došao u Srbiju iz Austrije, planirale njegovu likvidaciju. Ovo je profesionalna mafijaška egzekucija, pa se pretpostavlja da su napadači pratili svaki korak žrtve i nakon ustanovljene rute njegovog kretanja razradili su plan likvidacije - kaže sagovornik upoznat sa istragom:

- Nije isključena ni mogućnost da su napadači ispod Penčićevog džipa stavili GPS uređaj za praćenje, kako bi nadzirali njegovo kretanje. Navodno, na taj način su u svakom trenutku znali gde se meta nalazi.

Izvor dodaje da treba uzeti u obzir i to da su možda Penčićeve ubice već van zemlje.
- Kamera nije snimala sam čin zločina, ali to su egzekutori dobro procenili na kom mestu je najidealnije izvršiti zločin. Međutim, i pored pedantnosti ubica istražitelji su uzeli video-snimke sa obližnjih objekata. Pretpostavlja se da je snimljena trasa kretanja "fijat punta" - objašnjava sagovornik i dodaje:

- Pošto je ovo delo profesionalaca, ne treba isključiti mogućnost da su ubice možda već i napustile Srbiju.

Prema rečima advokata Ivana Ninića pucači su ubistvom usred bela dana morali da smanje greške na minimum.
- Ovo je jedno od onih ubistava gde imamo navijačku delatnost kao primarnu delatnost žrtve, mada imamo i podebeo policijski dosije. Ovo je razračunavanje za nešto od ranije ili kontrola tržišta narkotika u Obrenovcu ili Srbiji uopšte. Korišćen je pištolj sa prigušivačem, tako da je to lice moralo da bude profesionalac, jer ne verujem da bi amater mogao tako brzo da upotrebi tu vrstu vatrenog oružja. Taj događaj se desio u toku dana, tako da su tu greške trebale biti svedene na minimum - rekao je Ninić, piše Kurir.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR