Glas Javnosti

IDEJA ZA RUČAK SA NUDLAMA : Ovaj recept nema ko ne voli!

Hrana
Autor: Glas javnosti

U kineskoj kuhinji, jedno od najpopularnijih jela sa nudlama je "čau mejn", brzi obrok sa piletinom i ljutim papričicama. Ako ne volite ljuto, slobodno smanjite količinu papričica, ali znajte da je ovo jelo najbolje kada je malo pikantno.

Sastojci:

  • 250 grama nudli
  • 300 grama pilećih prsa
  • 2 čena belog luka
  • manja glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 crvene ljute papričice
  • soja sos
  • ulje 
  • susam
  • korijander (nije obavezan)


Priprema:

Piletinu isecite na kockice i ispržite u vrelom ulju. Stavite vodu za nudle i dobro je posolite. 

U tiganj sa piletinom dodajte sitno seckani crni i beli luk, kao i šargarepu isečenu na štapiće. Ljute papričice isecite na kolutiće i dodajte u tiganj. Nudle kuvajte samo nekoliko minuta, čim isplivaju na površinu, gotove su. Imajte u vidu da se pirinčane kuvaju kraće od onih sa jajima, pa pripazite šta piše na pakovanju.

Zalijte piletinu i povrće soja sosom, dodajte oceđene nudle i promešajte. Pre serviranja, pospite susamom i korijanderom.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR