Glas Javnosti

U SVE IH UVALIO ROĐENI OTAC! Džonićevi sinovi se žalili cimerima u zatvoru, pre zločina jedan se pripremao da ode iz zemlje

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pored Gorana Džonića (54), vatrogasca u penziji iz Moravca, glavnoosumnjičenog za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57), snaje Gordane (56) i bratanice Lidije (25), u pritvoru se već sedam dana nalaze i njegovi sinovi, Stefan i Milan, protiv kojih je Više javno tužilaštvu u Nišu pokrenulo istragu zbog sumnje da su počinili teško ubistvo.

Braća Džonić su  nakon hapšenja u potpunom šoku i neverici. Oni su u pritvoru u različitim ćelijama, posećuje ih advokat, koga su dobili po službenoj dužnosti. Obojica tvrde da nemaju veze s trostrukim ubistvom i za svoj trenutni položaj krive oca, pišu beogradski mediji.

On dodaje da se Milan i Stefan Džonić žale svojim cimerima da ih je u sve uvalio rođeni otac.

- Momci su u čudu. Kažu da ne mogu da veruju da ih je namestio rođeni otac. Oni veruju da će uskoro biti pušteni i uveravaju sve oko sebe da im je pritvor određen isključivo na osnovu iskaza njihovog oca, koji je ukazao na njih kao moguće saučesnike - objašnjava izvor istrage.

Braća su  na saslušanju u tužilaštvu, koje je obavljeno u subotu, tvrdila da nemaju nikakve veze sa smrću svojih rođaka, kao i da nisu znala da je njihov otac umešan u masakr.

Stefan, koji je zaposlen u Vojsci Srbije, rekao je da je u noći ubistva, 27. septembra, bio na poslu u bazi u Medveđi i da za to ima i svedoke, a da je 10 dana pre zločina proveo u Nišu na lekarskim pregledima, jer je planirao da ide u mirovnu misiju u Liban. Navodno, on je rekao i da je njegov tata imao ključ od njegove kuće i da zna da je on otključavao molerima - podseća sagovornik.

Kako dodaje, iz Stefanovog iskaza proizilazi da on uopšte nije bio u Moravcu kada su Đokići ubijeni.

 
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR