Glas Javnosti

DŽONIĆU I NJEGOVOM SINU PRODUŽEN PRITVOR: Optužnica mora biti podignuta do ovog datuma

Hronika
Autor: Glas javnosti

Apelacioni sud produžio pritvor za još mesec dana Goranu Džoniću, prvoosumnjičenom za ubistvo tročlane porodice Đokić i njegovom sinu Stefanu Džoniću, koji je pritvoren u oktobru zbog sumnje da je bio saizvršilac u zločinu.

Pritvor obojici može trajati najduže do 11. aprila, do kada se očekuje podizanje optužnice.

- Rešenjem Apelacionog suda u Nišu produžen je pritvor protiv G. Dž. i S. Dž., osumnjičenih za krivično delo teško ubistvo iz člana 114.st.1. tacčka 11. u vezi cl. 33. I cl. 35. KZ, za jos jedan mesec, iz razloga predviđenih cl. 211. st. 1. tac. 4. ZKP, tako da pritvor protiv osumnjičenih po tom rešenju može trajati najduže do 11.04.2022. godine - potvrđeno je u Apelacionom sudu u Nišu.


Iz pritvora su do sada pušteni Aleksandar i Konstantin Milošević, poznatiji kao braća Jojke, jer u dosadašnjoj istrazi nije bilo dokaza da su povezani sa zločinom, a nakon njih i Milan Džonić, jedan od dvojice sinova Gorana Džonića.

Branilac braće Džonić advokat Filip Domazet, juče je podneo predlog za ukidanje pritvora Stefanu Džoniću nakon što su rezultati veštačenja pokazali da nema ničega što ga povezuje sa ovim krivičnim delom, a, da podsetimo, kobne noći je, kao i brat bio na radnom mestu što su potvrdili svedoci. Međutim, još nisu dugo stigli rezultati grafološkog veštačenja, pa se smatra da je to razlog produžuđženja pritvora Stefanu.

- Očekujem da u toku sledeće nedelje pristignu rezultati grafološkog veštačenja nakon čega ću ponoviti zahtev za puštanje iz pritvora jer nema nikakvog osnova da moj branjenik bude još uvek u pritvoru - rekao je advokat Domazet, piše Blic.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR