Glas Javnosti

DŽONIĆ PRED SUDIJAMA: Goran priznao da je učestvovao u ubistvu Đokića

Hronika
Autor: Glas javnosti

Goran Džonić, osumnjičeni za svirepu likvidaciju porodice Đokića s kojom je bio u srodstvu, upravo je doveden u niško Više javno tužilaštvo na saslušanje, javljaju medija s lica mesta. Osumnjičeni Goran Džonić priznao je na saslušanjuju da je učestvovao u ubistvu Đokića i da je u dugom vremenskom periodu pripremao likvidaciju svog bliskog rođaka Gorana Đokića, piše list Politika.

Kako je naveo ovaj list, Džonić je ispričao da je tokom tih priprema obezbedio oružje pištolj sa prigušivačem, koji je posle njegovog priznanja juče nađen.

Pozivajući se na svoja saznanja, list navodi da je posle hapšenja tri osobe, o čemu je govorio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, uhapšena još jedna.

Među uhapšenima su dva brata od ranije poznata policiji po krivičnim delima, bivši pripadnik MUP-a koji je bio u zatvoru zbog razbojništva nakon čega mu je oduzeta licenca, a za četvrtog se navodi da je iz okoline Aleksinca.

Goran Džonić, osumnjičeni za likvidaciju porodice Đokića, s kojom je bio u srodstvu, upravo je doveden u niško Više javno tužilaštvo na saslušanje.

Pretpostavljalo se da je motiv likvidacije tročlane porodice pljačka, jer se znalo da Goran, vlasnik menjačnice, uvek sa sobom nosi veću sumu novca. Posle skoro četiri nedelje, 21. oktobra, uhapšen je Džonić, penzioni vatrogasac iz Moravca.

Policija je na njegovom imanju pronašla i deo novca, za koji se pretpostavlja da je pripadao ubijenim Đokićima. U Džonićevom stanu u Alesincu pronađen je i pištolj koji je poslat na veštačenje, kako bi bilo utvrđeno da li je to oružje korišćeno u likvidaciji.

Inače, intenzivnim i opsežnim radom pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, juče su uhapsili K. M. (30) i A.M. (29) iz sela Moravac koji se dovode u vezu sa ubistvom porodice Đokić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR