Glas Javnosti

Džonić negirao optužbe za trostruko ubistvo porodice Đokić

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Višem sudu u Nišu danas je tokom pripremnog ročišta pred početak suđenja Goran Džonić negirao optužbe za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca 16. septembra 2021. godine.

Džonić je rekao da mu je jasno za šta se tereti, ali da ne priznaje optužnicu, prenela je novinarima Džonićev branilac po službenoj dužnosti Biljana Pešić.  

Glavni pretres je zakazan za 14. mart koji će biti otvoren za javnost, dok pripremnom ročištu javnost nije mogla da prisustvuje.

Tokom pripremnog ročišta odbrana i tužilaštvo su predložili dokaze sudu koji treba da se izvedu tokom suđenja.


Punomoćnici oštećene majke ubijenog Gorana Đokića, Stanke Đokić , Miroslav Ristić i Tamara Antić rekli su da je tužilaštvo ostalo pri preciziranoj optužnici i pri svim dokaznim predlozima iz optužnice, dodajući da je predložio još par dokaza odnosno svedoka.

"Mi kao punomoćnici oštećene saglasni smo sa svim predlozima tužilaštva i predložili smo da se izvrši neuropsihijatrijsko veštačenje oštećene kako bi se rešio imovinsko-pravni zahtev u smislu nadoknade nematerijalne štete da se ne bi vodio dodatni postupak", rekao je Ristić.

On je dodao da zverstvo koje je pokazao Džonić nije viđeno na ovim prostorima.

Džonić je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


Protiv njegovog sina Stefana Džonića za krivična dela teško ubistvo u pomaganju i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija krivični postupak je obustavljen.

Goran Džonić optužnicom se tereti za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće Milošević, Aleksandra i Kostadina, drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni pušteni iz pritvora i nisu se našli na optužnici. Piše Tanjug

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR