Glas Javnosti

DŽONIĆ MESECIMA PLANIRAO UBISTVO ĐOKIĆA: Odlazio na pecanje kako bi birao lokacije na kojima će UBITI ROĐAKE: 'Ništa nije bilo sumnjivo jer je bio stari ribolovac'!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Goran Džonić (59) iz Moravca, osumnjičen za ubistvo porodice Đokić mesecima je planirao zločin. On je obilazeći priobalje Južne Morave kao ribolovac pažljivo izabrao lokacije na kojima će ubiti i spaliti rođake kao i njihov automobil.

Njegovi rođaci, prijatelji i komšije saslušani su tokom istrage, a prema njihovim izjavama Džonić je bio strastveni ribolovac te niko nije posumnjao da je počinio zločin i ubio Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (26),  jer je na mesto zločina išao kako bi lovio ribu i zato on nije u prvi mah ni policiji nije bio sumnjiv.

- Svi su nam isto govorili da je Džonić išao na pecanje i dan uoči ubistva i kasnije. Mnogo njegovih najbližih je saslušano i tvrdili su da ništa po njemu nisu mogli zaključiti. Njegov dugogodišnji prijatelj rekao je da je dan nakon zločina bio sa Džonićem na pecanju i da tada nije mogao da zaključi da sedi sa osumnjičenim za trostruku zločin. Tada niko nije ni znao gde su Đokići niti su ih spominjali - objašnjava sagovornik Blica.

On dodaje da Džonić ni u razgovoru sa inspektorima nije pravio greške već je pohvalno pričao o Đokićima

Džonić je po svemu sudeći mesecima planirao zločin, objašnjava izvor. 

Razrađivao je sve detalje do najmanjih sitnica oodlazeći je na mesta gde su kasnije Đokići ubijeni i spaljeni. Želeo je da na neki način navikne ljude na svoje prisustvo na tim mestima, kako kasnije, ne bi bio sumnjiv jer bi svi koji su ga videli, rekli da je stratsven ribolovac i da tu dolazi često.

- Ljudi su ga viđali, ali nikome ništa nije sumnjivo jer je bio stari ribolovac. Kako je istraga odmicala tako smo i mi bili više stava da je zločin mogao da uradi samo neko ko je dobro poznavao teren. Reč je o zabiti do koje može da dođe samo meštanin, objašnjava sagovornik blizak istrazi.

Da mu je ribolov bio glavna maska za zločin, potvrđeno je i nakon saslušanja njegove supruge Suzane Džonić, koja je izjavila da je u noći kada su Đokići oteti, a potom i ubijeni, Džonić rekao da ide na noćno pecanje i da to nikom nije bilo ništa čudno jer je inače išao često u ribolov u toku noći

Pod maskom ribolovca koji stalno peca kraj reke, bez privlačenja prevelike pažnje i sumnje, Džonić je tako mogao da i narednih dana posmatra tok potrage za Đokićima u ataru Moravca i susednih sela jer je vrlo učestalo bio na pecanju

Đokići su nestali u noći između 26. i 27. septembra a njihov nestanak prijavljen je 28. septembra, nakon čega je usledila velika policijska potraga. Prvo je 2. oktobra u ataru Tešice pronađen zapaljen automobil Đokića „folksvagen pasat“, a nedugo nakon toga, istog dana, i ugljenisana tela troje Đokića na mestu zvanom „Dudine bare“ u ataru Moravca. Oba mesta su dosta udaljena od naselja i nalaze se u priobalju Južne Morave

Operativnim radom kriminalitičke policije na video snimcima iz kobne noći uočen je Đokićev skuter žute boje koji se u 4 časa iza ponoći vraćao iz Tešice ka Moravcu, istim putem kojim je dva sata ranije prošao Đokićev „pasat“ u pravcu Tešice, a koji je kako se sumnja vozio Džonić. Nakon što je u voćnjaku Džoinićevog sina Stefana koji je bio odsutan, pronađena zakopana vreća sa oko 43.000 evra, Džoniću su stavljene lisice na ruke. Analiza je potvrdila njegov DNK na vreći i novcu a u kući Džonićeve supruge u Aleksincu pronađen je pištolj kojim je počinjen zločin. Uhapšeni su i Džonićevi sinovi Stefan i Milan, jer ih je otac doveo u vezu sa zločinom rekavši, na pitanje da li bi mogli da počine ovakav zločin, „pa možda bi i mogli“. Pištolj je nađen nakon što je Džonić rekao gde je sakriven pravdajući se da njegovi sinovi nemaju ništa sa ubistvom već da su ga braća K.M. i A.M. iz Moravca, poznati pod nadimkom Jojke, ucenili i prinudili da kobne noći zaustavi auto Đokića, i da je jedan od njih, navodno ubio tročlanu porodicu iz njegovog pištolja i potom mu ga vratio. No, svi dokazi iz istrage za sada povezuju jedino Džonića sa zločinom, piše Blic. 

Više javno tužilaštvo počelo je saslušanje svedoka tokom kojeg su juče petorica pripadnika vojske potvrdili alibi Stefana Džonića da je u noći ubistva bio u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Medveđe.

U sredu će biti saslušana petorica vatrogasaca koji će se izjasniti o alibiju Milana Džonića, kao i majka supruga i devojka braće Jojki koje će svedočiti o njihovom alibiju

U četvrtak će se u VJT sresti braća Jojke i Džonić radi prepoznavanja

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR