Glas Javnosti

Dve nedelje od ekshumacije muftije Zukorlića: Obdukcija, nalazi i nagađanja o trovanju - šta je istina?

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nakon dve nedelje od kako je u selu Orlje, obavljena ekshumacija tela bivšeg muftije i narodnog poslanika Muamer efendije Zukorlića, još uvek nema rezultata obdukcije.

U Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, koje rukovodi istragom od 11. aprila, su za novopazarski radio "Sto plus" kratko rekli da im rezultati obdukcije nisu dostavljeni i da ne raspolažu informacijama da li su oni gotovi.

Podsećamo, obdukcija tela muftije Zukorlića, uz prisustvo domaćih i stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i Nemačke, obavljena je 6. maja na Odeljenju patologije i sudske medicine novopazarske Opšte bolnice nakon što je ranije tog dana eskhumirano iz groblja u njegovom rodnom selu Orlje kod Tutina.

Ekshumaciju i obdukciju tela naredio je Viši sud u Novom Pazaru, na predlog Višeg tužilaštva koje postupa po krivičnoj prijavi koju je Zukorlićev sin Usame predao Republičkom javnom tužilaštvu zbog sumnje da njegov otac nije preminuo prirodnom smrću.

On je tada kao dokaze predao nalaze dve inostrane laboratorije koji, kako je saopštio u obraćanju medijima i javnosti u Novom Pazaru, pokazuju da je njegov otac, bivši muftija Muamer efendija Zukorlić otrovan.
- Prva laboratorija utvrdila je da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga je zaključila da je, na osnovu uzorka koji su dobili, osoba bila otrovana hranom - kazao je tada Usame koji je oca nasledio na čelu stranke pravde i pomirenja na vanrednoj konferenciji za novinare koju je organizovao na Fakultetu za Islamske studije u ovom gradu, prenosi NovaS.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR