Glas Javnosti

DRAMA U LESKOVCU: SEKTA Crna ruža pokušala da VRBUJE DECU putem DRUŠTVENIH MREŽA!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Sektaški rituali su prikaz izopačenog uma i mnogo su daleko od onoga što je blisko i razunmljivo običnom čoveku. Najopasnija sekta kod nas je Crna ruža, koja odavno postoji u Srbij. Prošle godine zabaleženi su prvi pokušaji vrbovanja dece i mladih na jugu Srbije.

Iz Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti Skupštine grada Leskovca, danas su upozorili da je upravo vrbovanje leskovačkih osnovaca i srednjoškolaca, zabeleženo u prošloj godini. 

Kako je istakla Aleksandra Miletić, autorka brošure "Verske sekte", koja je danas predstavljena, iz "Crne ruže" omladince uglavnom vrbuju preko interneta.

- To je jedna od najopasnijih sekti koja deluje u Srbiji. Putem internet kontaktiraju decu koja dolaze iz destruktivnih porodica, decu koja nemaju jednog od roditelja, koja nisu zadovoljna svojim fizičkim izgledom ili su odbačena od društva zato što su drugačiji po načinu odevanja ili razmišljanja, lošeg socijalnog i egzistencijalnog statusa - navela je Miletić.

Sekta "Crna ruža" ekspanziju je doživela 1992. godine kad je otkrivena grupa od nekoliko desetina mladića i devojaka koji su se okupljali na subotičkim grobljima, izvodeći satanistički ritual i pijući životinjsku krv.

U toj grupi bilo je mnogo maloletnika koji su nakon konzumiranja droge učestvovali u ritualu samopovređivanja. Tajanstveni šef, vođa sekte, uvek nosi masku i kapuljaču krijući identitet - stoji u studiji policije o sektama, ali se navodi da je "Crnu ružu" još četrdesetih godina vodio misteriozni Riječanin kojeg su članovi zvali "ON".

Nastala je iz Satanine crkve Antona Šandora la Veja, a na našim prostorima se vezuje za ritualna ubistva i samoubistva. Svi njeni članovi uglavnom završavaju tragično tako što budu ubijeni ili se sami ubiju.

(Glas Javnosti/Kurir.rs)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR