Glas Javnosti

DRAMA! DEVET SRPSKIH POLICAJACA U BOLNICI ZBOG RADIJACIJE NA GRANICI! Hitno odvezeni u Beograd, haos zbog gromobrana koji su Hrvati prevezli

Hronika
Autor: Glas javnosti

Posle incidenta na izlazu iz Srbije na GP Bezdan, gde je u subotu 4. marta u 20.30 časova u automobilu kojim je upravljao državljanin Hrvatske L .M. (49), u prtljažniku automobila pronađena radioaktivna glava gromobrana, devet policajaca i carinika je završilo u somborskoj Opštoj bolnici "Dr Radivoj Simonović".

To su potvrdile i dijagnostičke metode kojima raspolaže somborska bolnica ali zbog nedostatka adekvatne opreme u toj zdravstvenoj ustanovi nije bilo moguće utvrditi da li su i koliko ozračeni, te su ovih devet službenika MUP i Carina Srbije upućeni u Institut za medicinu rada u Beogradu na pregled.



Podsetimo, zbog ovog incidenta uhapšeni su L.M.(49), D.T. (36), i A.T. (40) državljani Hrvatske, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo unošenja opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija, kažu u MUP-u.

U Institutu za nuklearne nauke "Vinča" kažu da su pripadnici MUP Srbije registrovali povišenu radioaktivnost, odnosno prisustvo predmeta u čijoj blizini je merena visoka doza zračenja. "Dana 5.03.2023. godine inspektor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost nalaže da se radioaktivni predmet preuzme i bezbedno transportuje i uskladišti, što su i učinila stručna lica Instituta "Vinča", navodi se u odgovoru.

Glas javnosti/Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR