Glas Javnosti

DONETA PRESUDA SUROVOM UBICI IZ OKOLINE ZRENJANINA: Davio i udarao pesnicama starca koji je preminuo od zadobijenih POVREDA

Hronika
Autor: Glas javnosti

Jozi Kalapišu koji je na smrt pretukao starca, Janoša Kasaša iz Belog Blata kod Zrenjanina, dok su obojica bili u vidno alkoholisanom stanju, potvrđena kazna za ubistvo.

Viši sud u Zrenjaninu, u ponovljenom sudskom procesu, nakon što je Apelacioni sud u Novom Sadu, ukinuo prvostepenu presudu, osudio je, tridesetjednogodišnjeg Jozu Kalapiša, zbog ubistva Janoša Kasaša ( 86 ), opet na devet godina zatvora.
 
Ubistvo se dogodilo 15. jula 2019. godine, u večernjim satima u selu Belo Blato kod Zrenjanina, u kući nesrećnog starca, a prethodno ubica i njegova žrtva, popili su veću količinu rakije i obojca bili pod uticajem alkohola.

Kako je na ponovljenom suđenju utvrđeno, Jozo Kalapiš je zločin počinio sa smanjenom mogućnošću da shvati značaj tragičnog čina i upravlja svojim postupcima, posle žestoke rasprave sa osamdesetšestogodišnjim starcem, koji je u kući živeo sam. 

Nakon svađe, Kalapiš je nasrnuo na svoju žrtvu, davio ga rukama i udarao pesnicama po glavi, a od siline udaraca Kasaš je pao i udario o ivicu kreveta i zadobio teške povrede, od kojih je izdahnuo.

Bez obzira što neki meštani Belog Blata, nezvanično tvrde da Kalapiš nije počinio zločin i da mu je ubistvo podmetnuto, obzirom da je vrlo često pod dejstvom alkohola, on je sudski procesuiran i nakon odluke Apelacionog suda u Novom Sadu, u ponovljenom postupku u Višem sudu u Zrenjaninu, osuđen na istu zatvorsku kaznu.

U prvostepenom postupku pred Višim sudom u Zrenjaninu, Jozo Kalapiš je osuđen na kaznu zatvora od devet godina, koja mu je u ponovljenom postupku, potvrđena.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR