Glas Javnosti

DONETA ODLUKA: Evo gde će se suditi DRAGANU BJELOGRLIĆU!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vrhovni kasacioni sud odlučio da se Draganu Bjelogrliću sudi u Beogradu.

Reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić optužen je za krivično delo nasilničko ponašanje.

VKS je zaključio da je osnovan predlog sudije pojedinca Osnovnog suda u Nišu, koji je predložio da se iz razloga procesne celishodnosti predmet protiv Bjelogrlića, optuženog za nasilničko ponašnanje nad kolegom Draganom Antonijevićem, delegira Prvom osnovnom sudu u Beogradu I okrivljeni i oštećeni, kao i svedoci u ovom postupku i branilac, svi su iz Beograda, pa je celishodnije da se suđenje odvija pred beogradskim sudom.

- Po oceni ovoga suda, okolnosti iznete u predlogu sudije pojedinca Osnovnog suda u Nišu koje proizlaze i iz spisa predmeta, predstavljaju razloge procesne celishodnosti u smislu člana 33. Z?P, koje opravdavaju prenošenje mesne nadležnosti na drugi stvarno nadležan sud i to na Prvi osnovni sud u Beogradu - navodi se u odluci VKS u koji je Tanjug imao uvid, prenosi Telegraf. 

Sud dodaje da očigledno da će se ovaj krivični postupak lakše sprovesti pred beogradskim sudom, koji je mesno nadležan za teritoriju opštine gde okrivljeni i oštećeni imaju prebivalište, odnosno za teritoriju gradskih opština grada Beograda, gde se nalazi prebivalište većine svedoka, čije je saslušanje predloženo u optužnom predlogu, kao i branilaca okrivljenog.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića, jer je krajem avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje.

Oba reditelja našla su se u Nišu zbog 56. Filmski susreti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR