Glas Javnosti

Dok su snimali vojnu fabriku Sloboda, UHAPŠENI SU POLJSKI ŠPIJUNI

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pripadnici čačanske policije priveli su danas dvojicu poljskih državljana jer su neovlašćeno pristupili fabrici oružja "Sloboda" i osnovano se sumnja da je reč o špijunima, pišu "Novosti"!

Prema informacijama, J. L. (26) i K. J. (42) snimali su prilazne puteve i fotografisali poznatu kompaniju, koja je jedna od najvažnijih u lancu domaće namenske industrije - prenosi kurir.rs. Kada su pripadnici službe obezbeđenja krenuli da im prilaze, počeli su da beže ali su sustignuti i zadržani u prostorijama fabrike do dolaska policije.

Utvrđeno je da su u Čačak došli još 8. maja, a u mobilnim telefonima su im pronađeni snimci prilaznih puteva kompaniji "Sloboda" AD, ali i dve fotografije unutrašnjosti ovog vojnog objekta. Kako prenose naši izvori iz istrage, oni su se nevešto branili da su fotografisali prirodu i da nisu znali da je reč o vojnoj fabrici. Određeno im je zadržavanje od 48 sati, a istraga je u toku.

Inače, ako se utvrdi da je reč o poljskim agentima, to bi bio nastavak specijalnog rata koji pojedini krugovi u Varšavi vode protiv naše zemlje. Podsetimo, srpske obaveštajne službe su utvrdile da su iz ove države stizali mejlovi u kojima je navođeno da se u avionima Er Srbije na letovima za Moskvu nalaze podmetnute bombe.

Uprkos saznanjima naše strane, Poljaci nisu ni prstom mrdnuli da se istraže ove sabotaže zbog kojih je nacionalni aviorevoznik trpeo veliku materijalnu štetu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR