Glas Javnosti

Direktorka OŠ Kamenica zaposlila ćerku: Dobila kaznu zatvora zbog zloupotrebe radnog položaja

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sud je odbio žalbu pa je ovom presudom Mušić pravosnažno osuđena zbog produženog krivičnog dela zloupotreba položaja ili ovlaštenja

Elvira Mušić (50), bivši vršilac dužnosti direktora OŠ "Kamenica" u Bihaću, pravosnažno je osuđena na šest meseci zatvora zbog nezakonitog zapošljavanja ćerke.

Naime, Kantonalni sud u Bihaću je potvrdio presudu Opšinskog suda u Bihaću kojom joj je izrečena kazna zatvora u trajanju od pola godine.

Sud je odbio je žalbu pa je ovom presudom Mušić pravosnažno osuđena zbog produženog krivičnog dela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, pišu Nezavisne novine.

"Ujedno joj je sud izrekao sigurnosnu meru zabrane obavljanja poziva, delatnosti ili dužnosti, na način da joj se zabranjuje da u periodu od tri godine, računajući od dana pravosnažnosti presude, obavlja rukovodeću funkciju u ustanovama osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja. Vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u trajanje ove sigurnosne mere", navode iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.


Kako ističu, tužilaštvo je u postupku dokazalo da je Mušić krivično delo počinila od 28. oktobra 2019. do 24. aprila 2020. godine u Bihaću, kao odgovorna osoba – vršilac dužnosti direktorice Osnovne škole "Kamenica" Bihać.

"Svesna da prekoračuje svoja službena ovlaštenja koja su joj poverena u rukovođenju radom škole, te da time pribavlja korist trećem licu, a što je i htela, bez prethodnog obaveštenja i odobrenja školskog odbora o potrebama angažmana novih nastavnika – zaposlenih i sprovođenja propisane procedure za popunu upražnjenog radnog mesta, zaključila je više ugovora o radu s jednim licem – članom uže porodice", navode iz Tužilaštva.

Ističu da je na taj način nezakonito zaposlenom licu pribavila korist u vidu nezakonitog zasnivanja radnog odnosa na određeno vreme u Osnovnoj školi "Kamenica" u Bihaću.

"Presudom Kantonalnog suda u Bihaću predmet je pravosnažno okončan i protiv nje stranke nemaju pravo žalbe", navodi se iz Tužilaštva.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR