Glas Javnosti

Vlasnik streljane u kojoj je pucao K.K. priznao da je dao lažan iskaz

Hronika
Autor: Glas javnosti

R.I., vlasnik streljane koji se našao na optuženičkoj klupi zbog masovnog ubistva u "OŠ Vladislav Ribnikar" koje je počinio maloletni K.K. priznao da je dao lažan iskaz, javljaju mediji.

Naime, nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim R.I, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba “Partizan practical Shooting“ prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

Okrivljeni R.I. je priznao da je izvršio krivično delo Davanje lažnog iskaza, te će na osnovu ovog sporazuma biti osuđen na kaznu od pet meseci zatvora koju će izdržati u prostorijama u kojima stanuje (kućni zatvor). 

Takođe, prema sporazumu okrivljeni će platiti troškove krivičnog postupka u iznosu koji odredi sud.

Javni tužioci, okrivljeni i njegovi branioci odrekli su se prava na žalbu protiv sudske odluke koja će biti doneta na osnovu ovog sporazuma. 

Sporazum će biti predat Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Prema oceni VJT u Beogradu okrivljeni je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine dao istinit iskaz koji je u skladu sa ostalim predloženim dokazima.  

Glas javnosti /B01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR