Glas Javnosti

DARKO ELEZ REŠIO DA PROGOVORI O VELJI NEVOLJI?! Hoće srpsko državljanstvo

Hronika
Autor: Glas javnosti

Elez (41) osuđen je u Sudu BiH na 15 godina zatvora zbog organizovanog kriminala u okviru predmeta "Lutka". U predmetu "Lutka" Darko Elez je označen kao organizator kriminalne grupe koja je izvršila četiri ubistva, prala novac i počinila više razbojništava.

Sporazumnim priznanjem, optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH, te pristao na saradnju sa tužilačkim institucijama BiH i Srbije u rasvetljavanju teških krivičnih dela.

Za Eleza je predložena kazna od 15 godina zatvora, kao najstroža kazna u okviru sporazumnog priznanja krivice za organizovani kriminal u istoriji Tužilaštva i Suda BiH.

U Srbiju je stigla potvrda da je Darko Elez, bosansko- hercegovački kriminalac pristao da sarađuje i sa srpskim tužilaštvom u istazi protiv organozovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, ali i za još neka druga krivična dela za koja se sumnjiči. Srbija traži Elezovo izručenje, ali njegov advokat za sada nije želeo to da komentariše, rekavši:: "Što se tiče izručenja za to ćemo još videti".

Iako Elezov advokat Senad Kreho saznanja ovog lista nije želeo da potvrdi pozivajući se na tajnost postupka usled isključene javnosti sa suđenja Elezu, branilac višestruko osumnjičenog za ubistva Darka Eleza nije ni demantovao rečeno.

Kreho je otkrio da je Elezu izuzetno stalo da ponovo stekne srpsko državljanstvo.

- Mi u Srbiji vodimo upravni spor oko državljanstva koje je MUP Srbije uzeo Elezu. On je stekao jugoslovensko državljanstvo, a stalo mu je da ima srpsko državljanstvo zbog principa i porodice koja živi u Srbiji - kazao je Kreho.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR