Glas Javnosti

DARKO ELEZ PRIZNAO KRIVICU! Dobio najstrožu kaznu u istoriji Tužilaštva!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Elez (41) osuđen je u Sudu BiH na 15 godina zatvora zbog organizovanog kriminala u okviru predmeta "Lutka".

Sporazumnim priznanjem, optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH, te pristao na saradnju sa tužilačkim institucijama BiH i Srbije u rasvetljavanju teških krivičnih dela.

Za Eleza je predložena kazna od 15 godina zatvora, kao najstroža kazna u okviru sporazumnog priznanja krivice za organizovani kriminal u istoriji Tužilaštva i Suda BiH.

U predmetu "Lutka" dosada je 15 osoba osuđeno na 118 godina zatvora, a najveću kaznu od 20 godina zatvora je dobio Bojan Cvijan, nekadašnji šef Odseka za droge u SIPA.

Elez je označen kao organizator te kriminalne grupe koje je, prema dosadašnjim presudama, odgovorna za ubistva Borisa Govedarice (avgust 2007.) i Zorana Goluba Čarlame (avgust 2008.) koji su izrešetani automatskim puškama, Vlatka Mačara koji je raznesen u eksploziji MRUD-a (januar 2008.) u kojoj su koleterarne žrtve bili Rade Magazin i Milan Vlaškić, pokušaju ubistva Đorđa Ždrale (april i oktobar 2006.).

Grupi su na teret stavljene i spektakularne pljačke 2,2 miliona evra iz kombija Privredne banke Sarajevo (jun 2006.), 670.000 KM iz "Pošte 2" (jun 2008.) u Sarajevu, 1,8 miliona KM iz kombija Pavlović International banke (avgust 2005.) i pokušaj pljačke 2,2 miliona KM iz poslovnice Nove banke u Istočnom Sarajevu (novembar 2005.), pranje novca i drugo. Prema optužnici Elez je bio i direktni izvršilac nekoliko likvidacija i pljački.

Srbija je 3. marta ove godine izručila Eleza u BiH radi vođenja istrage da je bio na čelu kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvima Siniše Miličevića Tigra 2018. i Miloša Ostojića 2019. godine u Istočnom Sarajevu, planiranja likvidacija Zlatana Ćuka i Miloša Božovića, kao i tri iznude.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Drago u 10.11.2021 21:58:39 h
     0 
Monstrum neka gori u paklu!