Glas Javnosti

DAN ŽALOSTI U VALJEVU! Pogibija troje mladih ZAVILA GRAD U CRNO, prijatelji i porodica se POTRESNIM porukama opraštaju od voljenih!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Valjevu je danas zvanično proglašen Dan žalosti povodom pogibije troje mladih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče na teritoriji Draginja kod Šapca.

Prijatelji, poznanici i Valjevci se masovno na društvenim mrežama opraštaju od Irene, Nemanje i Ognjena.

Troje mladih Valjevaca nastradalo je na putu Šabac-Valjevo, kada je “pežo 307” kojeg je vozio Nemanja A (20), iz još uvek neutvrđenih razloga, prešao u drugu kolovoznu traku i direktno udario u kamion koji je dolazio iz suprotnog smera. Pored vozača, na licu mesta život je izgubila Irena M. (20) na mestu suvozača i Ognjen P. (21), koji je sedeo pozadi, kao i pas kojeg je Irena držala u krilu.

Okolnosti nesreće se i dalje istražuju, a ono što je poznato jeste da vozač kamiona pod kojim je troje mladih izgubilo život, nije bio pod dejstvom alkohola.

Uslovi na samom putu, kao i vremenski, nisu bili problematični u smislu klizavog kolovoza ili smanjene vidljivosti, koji su mogli uticati na to da Nemanja izgubi kontrolu nad vozilom i iz svoje pređe u suprotnu traku, piše Blic. 

Svo troje mladih poznavali su se još iz srednjoškolskih dana, a Nemanja i Irena, student Tehničkog, odnosno, Pravnog fakulteta u Novom Sadu, bili su i u emotivnoj vezi. Pretpostavlja se da im je godinu dana stariji prijatelj bio u poseti u Novom Sadu, odakle su se kobnog dana vraćali u svoj grad.

Užasna vest duboko je potresla sve Valjevce koji za troje mladih, perspektivnih studenata i sportista, imaju samo reči hvale, ističući u grupama na društvenim mrežama posvećenim Valjevu da su uvek bili nasmejani, puni života i omiljeni u društvu.

BONUS VIDEO: Mila Antonović Srpkinja koja je uzor svim jutjuberima

Na Ireninom Fejsbuk profilu od sinoć je postavljeno nekoliko potresnih objava:

“Tetkina lepoto, otišla si tako brzo zajedno za Nemanjom, nasmejana devojčice naša nemam snage ni reči šta da pišem o vama. Tvoj osmeh je sve nam rekao uvek kada te sretnem na ulici. Počivajte u miru anđjeli koji ste tek počeli da živite život”, glasi jedna od njih.

Od Ognjena se na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici oprostio i njegov ORK “Metalac”:

“Zauvek nas je napustilo naše dete, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći. Saučešće porodici, neka te anđeli čuvaju”.

Ognjen je ove sezone bio jedan od najboljih igrača valjevskog rukometnog kluba, a talentovano levo krilo Valjevaca bio je i prvi strelac ekipe, kao i najbolji strelac poslednjeg “Gužvinog” memorijala. Da tragedija za njegovu porodicu bude veća, njegov otac Saša je pre nešto više od godinu dana izgubio život na pruzi Beograd-Bar, kada ga je na nadvožnjaku u naselju Gradac, u kojem živi porodica, udario voz.

Mnogobrojni prijatelji i rođaci izjavama saučešća oprostili su se i od Nemanje, rođenog Osečanca, koji je u Valjevu završio Tehničku školu, trenirao košarku u “Studentu”, a trenutno nastupao za KK “Osečina” u svom rodnom mestu.

Neki od njih su istakli da je Nemanja bio odličan i vešt vozač, sa iskustvom od punoletstva kada je dobio vozačku dozvolu i da je često prolazio relaciju od Novog Sada do Valjeva i potom do roditeljskog doma u Osečini, piše pomenuti portal. 

U mnogobrojnim objavama saučešća u grupama vezanim za Valjevo na društvenim mrežama, još sinoć su se čuli predlozi da povodom pogibije troje mladih, u gradu na Kolubari treba da bude proglašen dan žalosti. Gradska vlast je takvu odluku donela jutros.

- Gradonačelnik Lazar Gojković i svi njegovi saradnici izražavaju duboko saučešće porodicama poginulih mladih ljudi iz Valjeva i Osečine – saopšteno je iz Gradske uprave uz odluku o proglašenju današnjeg dana za dan žalosti na teritoriji Valjeva.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR