Glas Javnosti

'CRVENA BERETKA' pravosnažno OSUĐEN NA 15 GODINA ZATVORAza ubistvo  NARKODILERA LAKETIĆA NA VOŽDOVCU

Hronika
Autor: Glas javnosti

Apelacioni sud potvrdio je presudu Predragu Dangubiću (49), bivšem pripadniku Jedinice za specijalne operacije, na 15 godina zatvora zbog toga što je 1. juna 2018. godine na Voždovcu ubio poznatog narkodilera Radovana Laketića (37) iz Pljevalja i nedozvoljenog nošenja pištolja, čime prethodno izrečena kazna Višeg suda u Beogradu postala pravosnažna.

U prvostepenoj presudi Višeg suda, na koju su se žalili a tužilaštvo i osuđeni, a sada je potvrdio  Apelacioni sud, navodi se da je Pradrag Peđa Dangubić u prvom satu posle ponoći, 1.juna 2018. godine, u Ulici Vojvode Vlahovića, sačekao na parkingu Laketića i kada je on izašao iz svoga autombila, još pričajući mobilnim telefonom, prišao mu s leđa i iz automatskog pištolja ispalio više hitaca u njega. Kako ga nije ubio iz prvog pokušaja Lektić je pokušao da pobegne ali ga je Dangubić sustigao i ispalio mu hitac u glavu koji je očigledno bio koban po smrtni ishod, ove očigledno planirane “sačekuše”. 

Kako se saznalo, nakon ovog ovog ubistva, Predrag Dangubić je bio aktivni  pripadnik Jedinice za specijalne operacije, poznatijih kao “crvene beretke”, od 1997. do 2003. godine. Od jednog Dangubićevog poznanika saznajemo da je on bio aktivan na ratištu u Hrvatskoj, da je tamo teže ranjen, bio i u zarobljeništvu…

- Peđa kao da je oduvek bio u toj ratničkoj priči, pa se baš ponosio kada je posle postao član  “crvenih  beretki”, u centru u Kuli. Nakon ubistva Đinđića jedinica je rasformirana, što mu je jako teško palo, jer kao da nije mogao da zamisli život bez uniforme i oružja. Održavao je kondiciju, stalno vežbao, i prošao je sve testove u za Protivterorističku jedinicu MUP-a, ali nije primljen jer nije prošao tzv.bezbednosnu proveru, što je bila sudbina mnogih bivših pripadnika JSO. Konkurisao je kasnije još nekoliko puta za razne policijske i vojne formacije,ali bez uspeha, što je teško podnosio i onda je izabrao neki drugi put, pa samo kasnije sve manje bili u kontaktu, - priča za Glas javnosti poznanik osuđenog Predraga Dangubuća.  

Taj “neki durugi put” Dangubića je očigledno odveo u kriminalne vode, jer su ljudi sa te strane zakona dobro znali da je reč o obučenom profesionalcu i angažovali ga za svoje crne poslove.  Kako se osnovano pretpostavlja motiv sukoba Dangubića i Laketića bili su poslovi oko prodaje narkotika. Inače, ubijeni Laketić je imao podebeli policijski dosije, a početkom baš te 2018. godine izašao je iz zatvora, posle odslužene osmogodišnje kazne zbog trgovine drogom.

Takođe, za Dangubića se pričalo da  je vremenom postao visoko pozicionirani član jedne veće beogradske kriminalne grupe, kao i da je suvlasnik jednog poznatog kafića u Beogradu. Mediji su svojevremo pisali da je Dangubić, posla rasformiranja JSO, postao vrlo blizak prijatelj sa nekadašnjeg telohraniteljem Željka Ražnatovića Arkana, Zvonkom Mateovićem, jer su redovno zajedno prisustvovali  suđenjima za trostruko ubistvo u hotelu  “Interkontinental”.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR