Glas Javnosti

POLICIJA U STANU DIJANE HRKALOVIĆ pronašla ŠKORPION I PANCIR, jedan predmet POSEBNO VAŽAN za ISTRAGU!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U luksuznom stanu bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović policija je, tokom naloženog pretresa 15. oktobra prošle godine, pronašla dva pištolja, od kojih je jedan automatski, ali i elektronski uređaj koji služi za ometanje bežičnih radio signala, takozvani "džemer" - ometač prisluškivača, piše Blic.

Kako se navodi u optužnom predlogu protiv Hrkalovićeve, koja se tereti za trgovinu uticajem, policija je 15. oktobra prošle godine po nalogu upala u njen stan u Ulici Vojvode Stepe u Beogradu, gde su pronađeni, a potom i oduzeti - pištolj makre "CZ-P10" i automatski pištolj marke "CZ Škorpion". U spavaćoj sobi pronađeno je i 15 metaka, ali i pancir S veličine.

Za pronađeno oružje Hrkalovićka je posedovala dozvole za njihovo posedovanje i nošenje. Međutim ono što je neobično je da je u njenom stanu pronađen i uređaj sa "dva ventilatora, šest antena i pratećim punjačem". Ovaj uređaj zapravo služi za ometanje bežičnih radio signala, tačnije za ometanje prisluškivača. U optužnom predlogu se navodi da treba da se utvrdi da li je i kada ovaj uređaj i korišćen.Da li je ovaj uređaj Hrkalović držala u stanu kako niko ne bi mogao da joj podmetne bubicu ili neku drugu spravu za prisluškivanje ili ga je sa sobom nosila kada se sastajala sa nekim, za sada nije poznato i predmet je istrage.

Uređaji za ometanje signala mogu imati domet od 10 do 50 metara. Slabiji se uglavnom koriste u kancelarijama ili automobilima kako bi sprečili prisluškivanje razgovora te osobe, dok se oni sa većim dometom mogu, na primer, koristiti u konferencijskim salama, na sastancima i slično. Kada se ovaj uređaj uključi on ometa signale drugih telefona, pa u njihovoj blizini uglavnom nije moguće ni obaviti telefonski poziv, već telefoni hvataju samo "smetnje".

Promenila ime

Da se Hrkalović "neobično" ponašala za osobu na tako visokoj funkciji bilo je svima jasno i kada je u julu 2019. godine zvanično promenila svoje ime. Naime, ona je 19.7.2019. godine umesto rođenog imena Dijana ime promenila u Nika, a umesto prezimena Hrkalović u prezime Rina.

Promena imena Dijane Hrkalović jedna je od tema i u optužnom predlogu protiv nje i navodi se kao jedan od razloga zbog kog tužilaštvo traži da joj se odredi pritvor jer postoji "opravdana sumnja da je izvršila krivična dela koja joj se stavljaju na teret", a da njeno promenjeno ime ukazuje na to da postoji mogućnost da pobegne iz zemlje kako bi izbegla suđenje.Neobično je i da, kako se navodi u optužnom predlogu, Hrkalović na svoje ime ne poseduje ništa od imovine, pa čak ni mobilni ni fiksni telefon, lap-top ili desktop računar kao sredstva komunikacije, ali da zato poseduje "džemer", uređaj za ometanje komunikacije.

Skrivena poruka Velji Nevolji?

Hrkalović je svoje ime promenila u Nika Rina nakon odlaska iz policije. Sebi je ime dala po grčkoj boginji pobede Niki, a prezime je uzela po Totu Rini, jednom od najvećih sicilijanskih mafijaša svih vremena. Inače, Toto Rina, zvani Zver, bio je prvi šef zloglasne mafijaške organizacije Koza nostre i na duši je nosio nebrojene živote. Umro je u 86. godini u zatvoru u Italiji i važio je za jednog od najsvirepijih mafijaša, zbog čega je i dobio nadimak Zver.Kombinaciju imena Nika i Rina, mnogi su preveli kao “Boginja Mafije”.

Da je Hrkalović, koja je osumnjičena da je iskoristila svoj položaj i naredila da se uklone dokazi koji su tereti Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja da je izvršio ubistvo Vlastimira Miloševića u Ulici 27. marta (slučaj poznatiji kao "ubistvo na tramvajskim šinama"), ovo ime uzela kako bi poslala poruku upravo Belivuku sumnja se jer upravo on, vođa najopasnijeg klana u Srbiji osumnjičenog za najmanje pet stravičnih ubistava, na grudima ima istetoviranu Niku, grčku boginju pobede.

Hrkalović je ime Nika Rina koristila samo četiri meseca, a onda je krajem novembra iste godine "vratila" svoje pravo ime.

Ko je bio Toto Rina

Salvatore Rina (87) poznat i kao Toto Rina bio je jedan od najopasnijih šefova u istoriji sicilijanske mafije, a umro je u zatvorskoj bolnici u Italiji 2007. godine. Rina je bio jedan od najozloglašenijih mafijaša koji je zbog svoje surovosti dobio nadimak "Zver". Odgovoran je za najmanje 150 ubistava, a ubijao je čak i decu. Naručio je otmicu dečaka (13) kako bi sprečio njegovog oca da oda policiji tajne mafije. Dečak je na kraju zadavljen, a njegovo mrtvo telo su rastopili u kiselini.

Kad su neki od mafijaša odlučili da sarađuju sa pravosuđem i postanu svedoci, on je za odmazdu naručio ubistvo 11 njihovih rođaka. Kada je postao prvi čovek mafije naručio je ubistvo sudije Đovanija Falkonea koji se žestoko borio protiv mafije.Tužilaštvo za organizovani kriminal za Dijanu Hrkalović traži kaznu zatvora od pet godina, dok za Dejana Milenkovića kog terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja na godinu dana zatvora. Za okrivljenog Milorada Šušnjića, bivšeg načelnika PU Novi Sad, koji je osumnjičen za krivično delo trgovina uticajem, Tužilaštvo traži zatvorsku kaznu u trajanju od dve godine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR