Glas Javnosti

APEL KAJAKAŠIMA da pomognu u TRAGANJU ZA NESTALIMA u Dunavu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Od subote traje potraga za nestalima posle prevrtanja čamca nedaleko od Pančevačkog mosta.

Potraga za Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem (36) koji su u subotu veče nestali u Dunavu nakon što je čamac u kojem su bili prevrnuli jaka košava i veliki talasi, nastavljena je i danas.  

– Nema novosti za sada, i dalje ih tražimo, ali još uvek ništa... Ima dosta čamaca na reci koji nam pomažu, tu su i pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama, Žandarmerija, građani koji šetaju obalom. Ovim putem šaljemo apel i molimo sve kajakše koji mogu da nam pomognu da dođu na reku. Jedino oni mogu da priđu blizu obali i nepristupačnim delovima. Takođe molimo i sve ljude dobre volje da se priključe u potragu. Jedino što smo za sada našli je Manetov ranac, dokumenta, rekao je za Telegraf.rs Dušan, brat nestalog Miloša Markovića.

Jedino je, podsetimo, Mane Knežević (37) uspeo da dopliva do kopna. Nezvanično, držao se za dasku. Probio se kroz šibljik i pomoć zatražio u jednoj kući. I dalje je pod lekovima za smirenje. Još mu u ušima odzvanja poziv u pomoć njegovih prijatelja.

U nedelju je sa policijom došao i opisao šta se dogodilo te subote. Knežević je, navodno, rekao da je vetar jako duvao, da ih je jedan talas podigao, a drugi poklopio.

Četvorica drugova su te subote oko 21 čas seli u čamac i krenuli ka Novom Beogradu. Kako je vetar bio jak, a talasi veliki ubrzo se, na svega kilometar od Pančevačkog mosta, prevrnuo čamac "Tri princeze". Tada je Mane poslednji put čuo i video svoju trojicu prijatelja.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, prenosi Telegraf.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR