Glas Javnosti

TROJICA NESTALIH KOD ADE HUJE BILI U PLASTIČNOM ČAMCU "TRI PRINCEZE": Jedan neplivač, drugom žena trudna

Hronika
Autor: Glas javnosti

Čamac koji se sinoć prevrnuo na Dunavu sa četiri osobe, od kojih je jedna uspela da dopliva do obale, a troje se i dalje vode kao nestali, i dalje nije pronađen, ali kako se nezvanično saznaje, u pitanju je plastični tip čamca "Tri princeze".


Meteorološki uslovi su sinoć oko 22.30 sati kada se nesreća dogodila bili vrlo nepovoljni za plovidbu, a temperatura vode je oko 7 stepeni Celzijusa. U takvim uslovima, hipotermija organizma je izvesna, navodi se.

Mane K. (37), jedini putnik koji je isplivao na obalu je otpušten kući nakon pregleda u medicinskoj ustanovi. Tip čamca "Tri princeze" može se naći u različitim oblicima, ali glavna karakteristika mu je da je u pitanju usko i plitko plovilo.

Renato Grbić, alas sa Dunava poznat kao heroj koji decenijama spasava davljenike ispod Pančevačkog mosta, ispričao je za Blic da je pomenuti čamac vrlo nestabilan.

- Ovde je bilo preko 25 policajaca koji su izašli na teren. Jutros je došao i brat jednog od nestalih momaka sa suprugom. Onda smo brat i ja krenuli sa njima u potragu levom obalom dok su isto rečna policija i žandarmerija bili u potrazi. Iz Pančeva je došlo 3-4 čamaca sa drugarima momaka. Sve je i dalje nezvanično, tu je i ekipa Sektora za vanredne situacije. Nadamo se najboljem. Juče je košava jako duvala, retko ko može taj čamac da pređe kako je uzak i plitak, a kako ih je bilo četvoro to je dodatna otežavajuća okolnost - rekao je Grbić.Prema nezvaničnim informacijama, jedan muškarac sa čamca je bio neplivač, a njegov pojas su pronašli nekoliko stotina metara od Pančevačkog mosta.

- Takođe prema nezvaničnim informacijama, kada se čamac prevrnuo trojica su se držala za njega dok se muškarac koji je isplivao "osilio" i krenuo da pliva ka obali - dodao je Grbić.

Kako se saznaje, svi momci su porodični ljudi, a jednom je žena trudna.

U trenutku prevrtanja čamca na Dunavu, sa Brankovog mosta je u Savu skočila i žena iz Belorusije A. D. (34) koja takođe nije pronađena pa je rečna policija u gotovo isto vreme dobila dva poziva.


Uz Jedinicu za bezbednost na rekama, angažovan je i čamac i pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i interventna patrola.

Čamac na kojem su bile četiri osobe prevrnuo se u Dunav kod Ade Huje na kilometar od Pančevačkog mosta, sinoć oko 22.30 časova.

Mane K. (37), prema rečima očevidaca, bio je izgreban i blatnjav kada se dokopao obližnjeg šiblja i zatražio pomoć.

- Isplivao je i izašao i reke u visini Krnjače na levoj obali Dunava. Tumarao je kroz šiblje preko nasipa, video svetlost kuća, došao do prvih kuća, izgreban, blatnjav i prijavio nesreću - kaže očevidac.

Tri nestala su Miloš M. (37), Nenad T. (35) i Milan N. (36). Kako se saznaje, do nesreće je najverovatnije došlo usled jake košave i velikih talasa na Dunavu.

Glas javnosti/Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR