Glas Javnosti

AMERIKANCA BRUTALNO UBILI ZBOG 2.500 DINARA: Tukli ga, koristili sekiru i čak 5 ljudi na optužnici

Hronika
Autor: Glas javnosti

Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv pet osumnjičenih da su u noći između 3. i 4. maja 2021. godine na smrt pretukli američkog državljanina Gima Gavina Kempa (54) u kući na Zvezdari, potvrđena je rešenjem Višeg suda u Beogradu, saznaje "Blic".

Na ovo rešenje optuženi i njihovi branioci imaju pravo da izjave žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 3 dana od prijema rešenja. 

Optuženima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja u saizvršilaštvu, iz člana 114. stav 5, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina zatvora ili doživotni zatvor.



Optuženi su Marko DJ. (48), Vladimir Dj. (58), Jelena M. (39), Ljubomir K. (28) i Božidar R. (36).

Amerikanac je brutalno ubijen tako što je udaran rukama i nogama, metalnom vagom i ušicama sekire. Gim je ubijen u noći između 3. i 4. maja i to samo nekoliko dana nakon što ga je iz stana izbacila devojka, državljanka Srbije zbog koje se Glim u decembru i doselio u Beograd.

Kobne noći Amerikanac je pijan pokušao da pronađe smeštaj u jednom hostelu u Skadarliji, međutim tu ga nisu pustili da uđe jer je bio vidno alkoholisan. Nakon toga on je otišao na Zvezdaru u kuću jednog od uhapšenih sa njim i još dve osobe pio, a onda je usred noći došlo do tuče u kojoj je on ubijen. Motiv ubistva Gavina Glima je, kako saznajemo, koristoljublje, a ubice su mu nakon zločina iz džepa ukrale 2.500 dinara. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR