Glas Javnosti

AKCIJA MUP I BIA: UHAPŠENO 17 "VRAČARACA", radili po nalogu kavačkog klana

Hronika
Autor: Glas javnosti

U zajedničkoj akciji BIA, SBPOK, beogradske policije, SAJ, Žandarmerije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uz saradnju sa EUROPOL, u ranim jutarnjim časovima uhapšeno je 17 osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe tzv. “Vračarci”, koju predvode N. V. i U. P, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Uhapšeni su i L. C, I. B, D. M, N. B, V. M, N. M, S. M, A. M, N. K, N. T, M. T, J. B, Đ. K, N. J, A. N, N. V. i D. N, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo „udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela teško ubistvo“, prenosi N1.

U toku je pretres na više od 50 lokacija uključujući i više putničkih motornih vozila. Oduzeto je više komada vatrenog oružja, veća količina novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovanih telefona, navodi tužilaštvo.

Dodaje se da je ova organizovana kriminalna grupa vršila krivična dela na teritoriji Beograda kao poseban deo organizovane kriminalne grupe tzv. “Kavači”, na čijem čelu su R. Z. i S. K.

Organizovana kriminalna grupa tzv, Vračarci je delovala po nalozima OKG „Kavači“ u Srbiji i inostranstvu, navodi Tužilaštvo.

– U prethodnom periodu je nekoliko pripadnika ove OKG uhapšeno u inostranstvu. Ova OKG je finansirana od strane OKG “Kavači” i bila je predviđena za izvršenje najtežih krivičnih dela u Republici Srbiji, između ostalog i za napad na najviše državne funkcionere Republike Srbije, stoji u saopštenju Tužilaštva.

Svim uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR