Glas Javnosti

DOMAĆA PILEĆA PAŠTETA PO SVAČIJEM UKUSU : Recept koji se ne zaboravlja!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Kako se pravi pašteta od pileće džigerice, sa posebnim sastojcima, probajte ovaj recept nećete zažaliti!

  • Sastojci: 
  • 400 g pileće džigerice 
  • 1 crni luk 
  • 2 šnite slanine
  • 1 čen belog luka
  • 1 lovorov list
  • 1/4 kašičice sušenog timijana
  • 200 g slanog putera
  • 1/4 šolje pavlake za kuvanje 
  • 2-3 kašike rakije


Priprema:
U tiganju istopite 100 g putera, pa dodajte sitno seckani crni luk, seckanu slaninu i mleveni beli luk. Pospite timijan i kada luk omekša, a slalnina se isprži dodajte očišćenu džigericu. Kada se džigerica ispržite sipajte rakiju, promešajte, pa dodajte preostali puter, pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite, pa stavite i lovorov list. Promšejate i smanjite temepraturu i krčkajte još nekih 5 minuta. Isključite i sačekajte da se ohladi nekih 10 minuta. Izvadite lovorov list, a ostatak smese stavite u blender. Dobro izblendirajte sve dok smesa ne postane glatka. Zatim procedite kroz sito kako biste bili sigurni da nema grudvica. Odložite u staklenu posudu i stavite u frižider. 

Glas javnosti/M01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR