Glas Javnosti

DUH I SENKE JUGOSLAVIJE: Non pejper dokaz da RASPAD JOŠ NIJE REALIZOVAN! (VIDEO)

Glas Penzionera
Autor: Glas javnosti

Trideset godina posle krvavih događaja u kojima je SFRJ rasturena na 6, a po svoj prilici svet planira još neku državu, vode se rasprave o krivici, šta je to i zašto urađeno i kako se sada živi u novim državicama. Non pejperi su dokaz da potpuni raspad zajedničke države nije realizovan i da se to planira i dalje. 

Senke prošlosti se pojavljuju na površini iz doba Cvetković-Maček i Milošević-Tuđman. Jugoslavija je bila jedna od najozbiljnijih država i ona je trebala da uđe u EU, a republike koje nisu ušle neće ni za 20-25 godina.

Puno gore se živi u svim zemljama bivše Jugoslavije nego pre 40, 50 godina, dok je bezbednosno pitanje Balkana još uvek neizvesno jer se tu sudaraju interesi velikih sila. Socijalni momenat je jako prisutan, narod je sve siromašniji i to utiče i na opadanje kulture i drugih vrednosti, ljudi se otuđuju.

Jasno je da sve više dolazi do izražaja jugo nostalgija i razvija se mitologija o toj državi koja je u momentu razbijanja bila u više sportova prvak sveta, kao i CZ u fudbalu, a bilo je i brojnih pojedinaca na krovu sveta u streljaštvu, stonom-tenisu, tenisu, šahu, plivanju, zimskim sportovima, rvanju, kajaku,...MOŽDA SU NAS ZATO I RAZBILI, plus da bi nas opljačkali. O svim tim pitanjima smo razgovarali sa organizatorom Međunarodne online konferencije pod nazivom „Duh i senke Jugoslavije: razmišljanja i procesi 30 godina nakon raspada SFRJ.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR