Glas Javnosti

POSLE NJE VAS SIGURNO ĆEKAJU GRČEVI U STOMAKU: Da li biste probali najljuću papričicu na svetu?

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Nova najljuća papričica sveta pojavila se na sceni i odmah oborila Ginisov svetski rekord. Pepper X je preuzeo titulu od Carolina Reaper, kako je organizacija objavila u ponedeljak. Kreiran od strane Eda Karija i njegove kompanije PuckerButt Pepper, Pepper X ima prosečno 2.69 miliona skovila (SHU), koje se koriste za merenje ljutine. Radi poređenja, jalapeño se nalazi na samo 3.000 do 8.000 SHU.

Kari je radio na usavršavanju Pepper X-a oko dvanaest godina, gajeći osam do dvanaest generacija paprika kako bi dobio tačnu ljutinu i ukus koji je želeo. Ali, bio je oprezan da ga ne podeli sa svetom, i planirao je da otkrije ovo novo povrće samo ako bi neko pokušao da nadmaši ljutinu Carolina Reaper verzije, koji je takođe kreirao i koji je osvojio Ginisovu titulu pre deset godina. To se nikada nije dogodilo, pa je Kari jednostavno odlučio da je sada vreme da podeli Pepper X sa svetom.

Paprika ima zemljani ukus koji se zadržava samo sekundu, pre nego što se pretvori u prodornu ljutinu. Kari kaže da ta ljutina traje tri sata, i dovodi do grčeva u stomaku koji traju još četiri. "To samo boli kao ludilo," rekao je. Iako je nekoliko puta probao celu papriku, češće koristi manje količine pomešane sa hranom.


Čak i tada, Pepper X nije za one sa slabim srcem - ili jezikom. Kari ne preporučuje da ljubitelji začinjene hrane odmah isprobaju PuckerButt čipseve, salse i senfove koji sadrže čili. Umesto toga, on predlaže da se počne sa blažim jalapeñosima i kajenskim paprikama, pre nego što se pređe na habanero, Ghost Pepper i još više ljute sorte.

I iako je Pepper X tek dobio svoju neverovatnu ocenu, Kari već radi na stvaranju još ljućih paprika, o kojima još uvek nije želeo da podeli bilo kakve detalje. Nešto nam govori, međutim, da će oni zapaliti svet - i usta sveta.


Glas javnosti/ B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR