Glas Javnosti

Peglana paprika po srpskom receptu: Neodoljiv ukus tradicione hrane

Hrana
Autor: Glas javnosti

Domaćice se uveliko spremaju za pripremu zimnice, a ovo je jedan od najboljih izbora za vašu porodicu

Polako dolazi period godine kome se najviše radujemo kada je hrana u pitanju.

Domaćice spremaju zimnicu proverenih recepata, pa se na slavskih trpezama koje nam slede mogu naći razne đakonije iskusnih kuvarica.

Po mnogima malo zaboravljena zimnica jeste peglana paprika. Onaj ko je proba neće ostati imun, a u nastavku se nalazi recept koji će i one manje iskusne dame u kuhinji umeti da naprave.

Sastojci:

  • 3 kg paprika
  • 1 šoljica soli
  • 5 šoljica ulja
  • 150 ml alkoholnog sirćeta
  • 1 kesica konzervansa
  • 2 čena belog luka
  • malo bibera
  • malo peršuna

Priprema:

Paprike dobro operite, očistite ih od peteljki i semenki, pa ređajte u veću posudu. Kako koji red poređate, pospite solju, alkoholnim sirćeom, uz malo konzervansa, ulja i kad sve potrošite, ostavite ih poklopljene nekoliko sati da odstoje.

Povremeno možete da ih promešate kako bi sva paprika upila svu tečnost.

Najbolje je da odaberete što veće tegle, dobro ih operite i sterilišite, pa ređajte papriku po papriku. Čenove belog luka očistite pa stavljajte između paprika, takođe i zrna bibera kao i seckani peršun.

Kada popunite tegle nalijte tečnosti u kojoj su stajale u činiji i dobro zatvorite tegle originalnim poklopcem i stavite u ostavu sa ostalom zimnicom.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR