Glas Javnosti

ČOKOLADNI KUGLOF : Recept koji će vas OBORITI S NOGU!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Osnova je mekano testo koje možete da napunite suvim voćem ili nekim drugim sastojkom po želji, a takođe možete da ga prelijte glazurom

  • Sastojci: 
  • 360 ml vrele vode 
  • 125 g kakaoa
  • 420 g brašna 
  • 500 g šećera 
  • 2,5 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 210 g putera (neslanog) 
  • 220 g kisele pavlake (sobne temeprature) 
  • 120 ml ulja 
  • 4 jajeta 
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • Za ganaš:
  • 120 g čokolade
  • 110 ml slatke pavlake
  • 1 kašika putera (sobne temeprature)


Priprema: 

Kalup za kuglof premažite istopljenim puterom i pospite brašnom ili kakaom. U posudi umutite vrelu vodu i kakao dok se dobro ne sjedine. Ostavite da se smesa ohladi 10 minuta. Zatim u smesu dodajte istopljeni puter, pavlaku, ulje, jaja i vanilu i sve dobro sjedinite. U drugoj posudi pomešajte brašno, šećer, sodu bikarbonu i so. Pomešajte suve i mokre sastojke i mešajte dok se dobro ne sjedine. Sipajte dobijenu smesu u kalup za kuglof. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 55 minuta. Gotov kolač ohladite u kalupu 20 minuta, pa prebacite na podlogu na kojoj ćete servirati kolač. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i puterom, pa prelijte preko kuglofa. Čuvajte kolač pokriven na sobnoj temperaturi do 5 dana.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR