Glas Javnosti

ZAINTERESOVANI I ZA FARME: Saudijska Arabija želi da investira u povećanje stočnog fonda u Srbiji

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Saudijska Arabija je izrazila želju da ulaže u povećanje stočnog fonda u Srbiji i investira u postojeće domaće farme, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Čadež je izjavio da delegacija te zemlje ima sastanke sa predstavnicima udruženja PKS, od prerađivačke industrije do poljoprivredne proizvodnje, IT, građevinarstva i infratrukture, i drugih sektora privrede.

On je istakao da Saudijska Arabija, kao važno tržište od 33 miliona potrošača, želi naše proizvode.
U naredne dve nedelje, dodaje, PKS i Federacija saudijskih privrednih komora, formiraće Savet koji će činiti saudijski i srpski poslovni ljudi kako bi se povezali i započeli zajedničke projekte. 
- Tržište Saudijske Arabije je izuzetno važno za srpsku privredu jer je ta zemlja jedan od najvećih proizvođača fosfata koji se koristi u proizvodnji mineralnih đubriva - rekao je Čadež.
Predsednik PKS je ukazao da je saradnja sa tom zemljom važna i za naš IT sektor, s obzirom da je strateški cilj Saudijske Arabije da do 2030. postane jedna od najdigitalizovanijih zemalja sveta, kao i za našu poljoprivredu, te da će srpske kompanije u junu izlagati na sajmu Saudi Food.


Glas javnosti B04S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR