Glas Javnosti

ZABRANA IZVOZA DIZELA: Vlada donela odluku koja važi narednih 7 dana

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se ona produžava na još sedam dana, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je usvojila je Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju za vreme trajanja „Dečije nedelje“ na svaku prodatu kartu u međumesnom i međunarodnom prevozu, železničkom, vodnom, vazdušnom i drumskom saobraćaju, kao i na svaku prodatu ulaznicu za pozorište, bioskop i drugu kulturnu i sportsku priredbu za koju se naplaćuju ulaznice, kao i na svaki prodat nosač zvuka sa snimljenim sadržajem.

Projekcija je da će na taj način biti ostvareni prihodi od oko 10 miliona dinara, koji će biti iskorišćeni za organizaciju raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih deci i preduzimanje drugih mera za unapređivanje razvoja društvene brige o deci.


Na sednici je doneto Rešenje o davanju saglasnosti na odluku o uspostavljanju saradnje između opština Prijepolje i Karačabej u Turskoj.

Saradnja će biti uspostavljena u oblastima kulture i sporta, kao i u drugim društvenim oblastima, na lokalnoj razmeni tehničkih znanja i iskustava o uslugama, ekonomskoj saradnji, zaštiti kulturnih i istorijskih obeležja i zaštiti životne sredine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR