Glas Javnosti

Zaboravite na izdavanje stanova: Garaže kao najunosniji biznis, mesečno i do 1.500 evra

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Iako se većina odlučuje da investira u kupovinu stana, sve je više onih koji tvrde da kupovina garažnog mesta predstavlja trenutno najbolju investiciju na domaćem tržištu nepokretnosti

Garaža za 63.000 evra. Nije šala, nečija anegdota i preterivanje, ovo je pravi oglas za prodaju garaže u Novom Beogradu.

Izdavanje garaža u prestonici postalo je veoma unosan posao, pa se tako mnogi ne libe da za to izdvoje svotu novca kojom bi mogli da kupe i garsonjeru. Novac se svakako višestruko vrati, jer je već opšte poznato da Beograd ozbiljno kuburi sa parkingom, pa su oni bez garaže spremni da plate taj "luksuz", renta ide i do neverovatnih 1.500 evra.


Iako se većina odlučuje da investira u kupovinu stana, sve je više onih koji tvrde da kupovina garažnog mesta predstavlja trenutno najbolju investiciju na domaćem tržištu nepokretnosti.

Iz 4zida pojašnjavaju da ukoliko garažu kupimo za 15.000 evra i mesečno je izdajemo za 120 evra, računajući da imamo zakupce svakog meseca, investiciju ćemo povratiti za malo više od 10 godina.

Kako cene izdavanja garaža rastu, vrlo je verovatno da bi garaža mogla da bude izdata i za više novca, pogotovo u Beogradu, odnosno da početna investicija bude povraćena i za kraći period.


Većina garaža u Beogradu izdaje se prosečno za oko 150 evra, dok se garaže u centru prestonice izdaju za oko 250 evra mesečno. 
Garaže su profitabilne iz razloga što u najvećem broju slučajeva nema dodatnih troškova opremanja.

Troškovi održavanja – minimalni

Niži troškovi nastavljaju se i kasnije, jer praktično održavanje garaže ne postoji, odnosno troškovi su veoma minimalni. Lokacija kod izdavanja garaže igra ključnu ulogu. U centralnim gradskim zonama garaže se lakše izdaju. Isto je i sa većim gradovima nasuprot manjim.

Kada je reč o izdavanju garaža u Beogradu, ponuda oglasa je zaista raznolika, a takve su i same cene. Za garažno mesto na Dorćolu treba izdvojiti 180 evra. Garaža u Bloku 62 na Novom Beogradu košta 100 evra. Garaže po nižim cenama od 100 evra mogu se naći u Šumicama za 80 evra.


Među oglasima bilo je ponuda garaža za izdavanje u kojima parking na Banovom brdu košta 220 evra, dok na Dorćolu koji je uži centar grada košta 40 evra manje. Na sajtu 4zida trenutno najvišu cenu ima garaža na Topličinom vencu u Beogradu koja se izdaje za 1.500 evra mesečno. Garaža ima 170 metara kvadratnih i 10 parking mesta.

Od 10 do 60 hiljada evra – to je opseg cena u okviru kojih se kreće prodaja garaža u Beogradu.Garaža površine 21 kvadrat na Novom Beogradu košta 52.500 evra, odnosno 2.500 evra po kvadratu.

Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR