Glas Javnosti
posta

ZA GRČKU NAJMANJE 15 EVRA, ZA EGIPAT I 50! Ko će morati da DOPLAĆUJE letovanje nekoliko dana PRED PUT?

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Autobuski prevoz do letnjih destinacija na kojima letuje najveći broj građana Srbije poskupeće u predstojećoj sezoni za deset do dvadeset evra po putniku, kaže direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić.

Seničić navodi da je cena najma autobusa od početka godine "skočila" za dvadesetak odsto, što će, kako kaže, neminovno dovesti i do poskupljenja prevoza preko turističkih agencija.

- Konkretno, ako je prosečna cena prevoza do letovališta na severu Grčke do prošle godine bila 60 evra, ovog leta će koštati od 70 do 75 evra po putniku, dok bi autobuski prevoz za Španiju mogao da poskupi i za dvadeset evra - ocenjuje Seničić.


Sagovornik portala N1 dodaje da je veliki problem i doplata za avio-takse i gorivo kod putovanja čarter letovima, što dovodi do poskupljenja tih aranžmana za dvadeset do pedeset evra po putniku.


- Tu imamo problem sa avio-kompanijama jer nemamo informaciju u pravom trenutku o tome koliko će gorivo koštati, pa se to putnicima kasno javlja, svega nekoliko dana pred put. Razlog je što kompanije tek tada doznaju po kojoj ceni će kupiti gorivo za let, ali je to dosta neprijatna situacija za sve nas - ističe Seničić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR