Glas Javnosti

VREME JE DA I SRBIJA BRINE O OKOLINI: U izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i odlaganje otpada planira se ulaganje oko 350 mil EUR

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Nemačka KfW banka pomaže u realizaciji programa "Vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u opštinama srednje veličine", rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prilikom susreta sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji Anke Konrad.

On je podsetio na to da je na nedavnoj sednici Skupštine Srbije ratifikovan Međunarodni sporazum sa KfW bankom, vrednosti 70 mil EUR, dok okvirna vrednost čitavog projekta iznosi 350 mil EUR.

Prema njegovim rečima, taj program je od posebnog značaja za Srbiju, zbog čega je u resornom ministarstvu formiran poseban sektor koji će se baviti, između ostalog, projektima komunalne infrastrukure, navodi se na sajtu Vlade, piše portal Ekapija.

Nemačka ambasadorka podsetila je na to da je Nemačka dugi niz godina blizak partner Srbije u projektima u oblasti infrastrukture i transporta i trenutno podržava Srbiju sa približno 300 mil EUR za realizaciju projekata izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i odlaganje otpada.

Vesić je u razgovoru pokrenuo i pitanje ukidanje režima dozvola za srpske i nemačke auto-prevoznike, podvukavši da je Srbija spremna odmah to da učini.

Na sastanku je dogovoreno da to pitanje bude razmotreno na zajedničkom sastanku radne grupe resornih ministarstava dveju zemalja, koji će biti održan u prvom kvartalu naredne godine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR