Glas Javnosti

Vlada Srbije sa misijom MMF o novom aranžmanu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Vlada Srbije počinje danas u Beograd razgovore sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o budućim načinima saradnje, odnosno novom stend-baj aranžmanu.

Tokom razgovora, kako je najavljeno iz Ministarstva finansija, treba da budu dogovoreni budući reformski ciljevi, kao i koja će biti visina novog finansijskog aranžmana.

Delegacija Ministarstva finansija, predvođena ministrom Sinišom Malim, sastaće se sa Misijom MMF-a, koju predvodi Jan Кes Martejn, a prethodno će delegaciju MMF-a primiti i u Narodnoj banci Srbije, piše N1.


Predstavnici MMF-a će tokom boravka u Srbiji održati niz sastanaka sa predstavnicima države o rezultatima koji su postignuti u okviru trenutno važećeg aranžmana „Instrument za koordinaciju politika“ (IPC), koji je savetodavnog karaktera.

Mali je ranije naveo da bi novi aranžman sa MMF-om značio dodatnu dozu sigurnosti za Srbiju, jer bi od te finansijske institucije mogla da se povuku povoljnija sredstva od onoga što su trenutno nudi na svetskom finansijskom tržištu.

Ministar finansija je tada objasnio da Srbije trenutno raspolaže sa 2,5 milijarde evra, ali da mora da ima dovoljno novca na računu, zbog krize nastale ratom u Ukrajini i povećanja cena energenata.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR