Glas Javnosti

Tramp je bogatiji od Soroša

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši predsednik SAD Donald Tramp sada je bogatiji od milijardera i finansijera Džordža Soroša, nakon što je njegova kompanija za društvene mreže ove nedelje uspešno debitovala na berzanskom indeksu "Nasdak" i dodala milijarde dolara njegovom bogatstvu.

"Blumbergov" indeks milijardera pokazuje da je Trampova neto imovina ove godine povećana za više od četiri milijarde dolara, na procenjenih 7,8 milijardi dolara.

Tramp je u sredu bio na 328. mestu na listi, dok je 93-godišnji Soroš pao na 375. mesto sa procenjenom neto vrednošću od 7,2 milijarde dolara.

Trampovo uvećano bogatstvo znači da on prednjači i ispred milijardera-preduzetnika i zvezde programa "Šark tenk" Marka Kubana (7,3 milijarde dolara), suosnivača "Houm depoa" Bernija Markusa (6,9 milijardi dolara), naslednika naftne dinastije Gordona Getija (6,2 milijarde dolara) i suosnivača "Netfliksa" Rida Hejstingsa (5,9 milijardi dolara).


Neto imovina bivšeg američkog predsednika se ove godine više nego udvostručila zahvaljujući njegovom udelu od 58 odsto u kompaniji "Tramp medija end tehnolodži grup", koja je ove nedelje izašla na berzu nakon spajanja sa "Didžital vorld akvizišen".

Akcije "Tramp medija" privukle su značajnu pažnju, porastavši za skoro 60 odsto u prvih pola sata trgovanja u ponedeljak.

Do vesti o uvećanju Trampovog bogatstva dolazi u trenutku kada se bivši predsednik SAD suočava sa gubitkom od stotina miliona dolara u vidu rastućih pravnih troškova i kazni usred brojnih tužbi, koje je nazvao lažnim i politički motivisanim. 

U okviru procesa u kojem je državni tužilac Njujorka, demokrata Letiša Džejms optužila Trampa za poslovnu prevaru, sudija Artur Engoron je prošlog meseca zatražio kauciju od 454 miliona dolara kako bi bivši predsednik mogao da uloži žalbu.


Džejms se spremao da zapleni Trampovu imovinu na Menhetnu kada je žalbeni sud u ponedeljak objavio da će smanjiti kauciju na 175 miliona dolara i produžiti rok za podnošenje prijave za još deset dana.

Ranije ovog meseca, Tramp je bio primoran da plati kauciju od 91,6 miliona dolara kako bi se žalio na presudu o kleveti protiv E. Džin Kerol. Tramp se i dalje žali na presudu u korist Kerolove koja ga može koštati pet miliona dolara, nakon što je porota odlučila da je Kerolovu Tramp seksualno zlostavljao.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR