Glas Javnosti

ORBAN: Brisel je Sorošev talac

Svet
Autor: Glas javnosti

Većina Evropljana je zainteresovana za mirno rešavanje sukoba u Ukrajini, ali su organizacije američkog milijardera Džordža Soroša tesno integrisane u evropske institucije zbog čega Brisel ne može da počne da vodi politiku orijentisanu na mir, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

„Evropski lideri osećaju da evropsko javno mnjenje verovatnije podržava partije koje se zalažu za mir, a da manje podržava proratne stranke. U Evropi ne uspeva zaokret ka miru, jer je Brisel u stvari talac mreže Džordža Soroša. Mreža Soroša je ugrađena u evropske institucije“, rekao je Orban za radio „Košut“.

Kako je istakao, ljudi iz Soroševe imperije, koju je gradio 30 godina, ne samo da mogu da utiču na javno mnjenje, nego imaju „toliko jaku pregovaračku poziciju da mogu da uzmu deo novca iz briselske kase“ za sopstvene potrebe.

„Oni su i u Evropskoj komisiji i u Evropskom parlamentu, a nekoliko premijera je imenovao Soroš“, dodao je Orban.

On je napomenuo da Evropljani mogu da ocene rad „proratnih političara“ na izborima za Evropski parlament, te da mađarske vlasti redovno analiziraju javno mnjenje o važnim pitanjima. Tako se, prema poslednjem istraživanju, 86 odsto Mađara protivi slanju zapadnih trupa u Ukrajinu, podsetio je Orban.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR