Glas Javnosti

Avio-kompanija Rajaner prošlog meseca otkazala 960 letova zbog sukoba u Gazi

Svet
Autor: Glas javnosti

Irska niskotarifna avio-kompanija Rajaner saopštila je da je u novembru otkazala više od 960 letova zbog rata između Izraela i Hamasa. Taj potez dolazi nakon što je aviokompanija već otkazala više od 870 letova u oktobru zbog sukoba u Gazi.

Avio-kompanije su obustavile letove za Tel Aviv i susedni Jordan nakon što je Hamas 7. oktobra započeo napad na Izrael i zbog eskalacije sukoba koja je zatim usledila.


Niskotarifna avio-kompanija IziDžet saopštila je prošle nedelje da su sukobi i pretnja stabilnosti na Bliskom istoku takođe uticali na potražnju za letovima do destinacija kao što je Egipat. On je naveo i da su zbog rata pogođene rezervacije letova britanskog prevoznika u oktobru i novembru.

IziDžet je upozorio da ne očekuje smanjenje gubitaka u prvom kvartalu nove finansijske godine jer su pogođeni i letovi i šira potražnja, ali je rekao da je interesovanje za rezervacije letova počelo da se oporavlja poslednjih nedelja.


Najnoviji podaci Rajanera o putničkom saobraćaju pokazali su da je irski prevoznik u novembru obavio više od 66.400 letova i prevezao 11,7 miliona putnika, četiri odsto više nego u istom mesecu prošle godine, uprkos otkazivanju letova. Mađarska avio-kompanija Viz er saopštila je danas da je odlučila da obustavi poslovanje u Izraelu do početka januara sledeće godine.

Ta niskotarifna avio-kompanija saopštila je da nastavlja pomno da prati situaciju na terenu i da je spremna da obnovi kapacitete ako se uslovi stabilizuju.U novembru je prevezla 29,3 odsto više putnika, odnosno 4,8 miliona.


Viz er je saopštio da je takođe ponovo pokrenuo letove za glavni grad Moldavije Kišinjev, nakon što je u martu obustavio letove za tu zemlju zbog tenzija u Ukrajini.

U saopštenju za javnost navode da je ovaj korak usledio nakon "sveobuhvatne procene bezbednosnih faktora". Dodali su da grupa namerava da postepeno ponovo uvodi operacije, uključujući ponovno otvaranje baze u Kišinjevu, istovremeno osiguravajući bezbedne i bezbedne operacije za svoju posadu i putnike.



Glas javnosti/I10H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR