Glas Javnosti

VUĆIĆ: Ne treba nam MMF ali treba da bude tu

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ne mora da sarađuje sa MMF-om, ali da je to bio njegov zahtev

Srbiji nije potreban jeftin novac koji ugroženim zemljama daje Međunarodni monetarni fond ali je saradnja sa MMF iz predostrožnosti potrebna, delom i zbog toga što „"čim imamo malo para, mi ih spiskamo", rekao je predsenik Srbije Aleksandar Vučić.


– Ja tražim njihovo puno prisustvo, ne Svetske banke već njih. Svetska banka je zadužena za strukturalne reforme, a MMF to sagledava kroz čiste račune. Svaki takav potez mora neko spolja da odobri da biste mogli nešto da učinite. Imamo dobru, nedovoljno rastuću ekonomiju u odnosu na EU – rekao je Vučić.


Vučić je dodao da MMF predviđa da će Srbija naredne godine imati 3,6% stopu rasta ali da on procenjuje da će biti 4%. On je podsetio i da je MMF 2011. godine naveo da je Srbija najveće razočaranje zbog jezive fiskalne i monetarne situacije, a da danas kažu da je situacija odlična sa izvesnom budućnošću.


– Čak sam ja rekao da je situacija dobra, a oni odlična, pre svega da je odličan posao odrađen u javnim finansijama, da ima dovoljno novca i na finansijskom tržištu da možemo da dobijemo povoljne uslove. Ali to nama sada ne treba – rekao je predsenik Republike.

Glas javnosti/D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR