Glas Javnosti

SPREČENO VELIKO KRIJUMČARENJE MOBILNIH TELEFONA: Vrednost robe procenjuje se na 3,3 miliona dinara

Hronika
Autor: Glas javnosti

Carinici su na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" sprečili jednog putnika da u prtljagu prokrijumčari mobilne telefone vredne više od 28.000 evra, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

U saopštenju se navodi da je strani državljanin doputovao letom iz Dubaija i da je u prtljagu imao 34 nova mobilna telefona, prestižnih robnih marki, u originalnim pakovanjima, procenjih na više od 3,3 miliona dinara.


„Putnik se po preuzimanju prtljaga uputio u zeleni kontrolni prolaz koji je namenjen onima koji nemaju ništa za prijavljivanje. To, međutim, ne znači da u zelenom kontrolnom prolazu kontrole neće biti, naprotiv“, objašnjavaju u saopštenju.


Dodaju da je skener prtljaga pokazao da se u njemu, umesto ličnih stvari i garderobe, nalazi mnoštvo manjih kutija, te da je zbog toga usledio detaljan pregled kojim je potvrđeno da se radi o 34 nova mobilna telefona, prestižnih robnih marki, u originalnim pakovanjima.


Na osnovu računa pronađenih uz robu, vrednost 20 mobilnih telefona “iPhone 15 Pro max“, “iPhone 15 Plus“, “iPhone 15“ i “iPhone 14“, kao i 14 mobilnih telefona “Samsung Galaxy S23 Ultra“ i “Samsung Galaxy S24 Ultra“, kao i jednih slušalica “AirPods Pro 2“, procenjena je na više od 3,3 miliona dinara.


Putnik je carinicima rekao da nije znao da su i tranzitni putnici u obavezi da prijave vredniju robu koju nose sa sobom, što ga ne oslobađa odgovornosti, dodaje se.


Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR