Glas Javnosti

Pun gepek neprijavljenog alata: Carinici se žalili da je čovek bio jako neprijatan

Hronika
Autor: Glas javnosti

Kako vrednost zadržane robe premašuje jednu trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka pred sudom zadržan je i automobil

Carinski službenici su 26. februara na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, otkrili prekršaj čija je vrednost procenjena na više od 2,4 miliona dinara. Sprečeno je krijumčarenje velike količine ručnog alata vrednog 1,3 miliona i zadržano je vozilo vredno oko 1,1 milion dinara kojim je roba prevožena.

Slučaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je na red za kontrolu pristigao "volvo V60", kojim je ka Srbiji putovao domaći državljanin.

Mada je bio izričit u tome da nema ništa za prijavljivanje, putnik je na zahtev carinika ipak otvorio prtljažnik automobila, kada je postalo jasno zbog čega je bez vidljivog razloga bio vrlo neprijatan u prethodnoj komunikaciji.


Foto: Uprava carine

Prtljažnik je bio krcat novim kompletima i pojedinačnim pakovanjima ručnog alata robne marke Milwaukee. Među alatom je bilo pregršt burgija, testera, reznih ploča, libela, štitnika, kao i kofera sa šrafcigerima, gedorama i kleštima, čija je ukupna vrednost procenjena na iznos od oko 1,3 miliona dinara.

Kako vrednost zadržane robe premašuje jednu trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka pred sudom zadržan je i automobil.


Uprava carina podseća da putnici preko granice mogu da prenose robu isključivo za lične potrebe, a ne količine koje sugerišu da je reč o robi trgovačkog karaktera. U slučaju da vrednost robe za lične potrebe ne prelazi iznos od 3.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, dažbine možete platiti i na samom graničnom prelazu, dok je robu vredniju od tog iznosa moguće ocariniti samo u redovnom carinskom postupku.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR