Glas Javnosti

ILEGALNE IGRE NA SREĆU: Privedena jedna osoba

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Beogradu i Kraljevu otkriveno je nelegalno priređivanje više vrsta igara na sreću. Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, inspektori MUP priveli su jednu osobu, za dva objekta izrečena je privremena zabrana obavljanja delatnosti, a zatečena oprema za poker, tombolu i klađenje je - oduzeta.

U zajedničkoj akciji Ministarstva finansija – Uprave za igre na sreću i Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd, Policijske stanice Novi Beograd i Policijske uprave Kraljevo, sinoć je na teritoriji Beograda i Kraljeva, otkriveno nelegalno priređivanje više vrsta igara na sreću, saopštilo je Ministarstvo finansija.


„Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova su tom prilikom priveli jedno lice, dok su inspektori Uprave za igre na sreću za dva objekta izrekli meru privremene zabrane obavljanja delatanosti u trajanju od po 15 dana, i privremeno oduzeli zatečenu opremu za poker, tombolu i klađenje koja je služila za nelegalno priređivanje igara na sreću“, navodi se u saopštenju.


Kako se ističe, protiv lica koja su organizovala igre na sreću bez odobrenja Uprave biće podnete krivične prijave nadležnom javnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.


„Navedenom akcijom, Uprava za igre na sreću i Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavljaju sa kontinuiranim delovanjem u cilju onemogućavanja neovlašćenog organizovanja igara na sreću i suzbijanja sive ekonomije u toj oblasti, a korišćenjem opreme i lokacija koji nisu u legalnom režimu, priređivači su suočeni, ne samo sa privremenim zatvaranjem objekata i krivičnim prijavama, već i potencijalnim gubitkom dozvole za rad“, ističe se u saopštenju Ministarstva finansija.


Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR