Glas Javnosti

PAPRENO PEČENJE: Evo kako se kreću cene prasetine i jagnjetine pred Božić

Društvo
Autor: Glas javnosti

Posle dugog posta, srpsku trpezu na dan Božića gotovo nije moguće zamisliti bez jagnjećeg, prasećeg, ili obe vrste pečenja.

Za one koji sami pripremaju meso, kilogram prasetine u mesarama košta između 620 i 850 dinara. Kada je reč o jagnjetini, u marketima se kilogram ovog mesa može nabaviti za 1.300 dinara,

S druge strane, svinjsko meso pečeno u pečenjarama moguće je kupiti za 1.500 dinara ili više, a jagnjeće za najmanje 2.500 dinara.

Konkretno, u Beogradu prasetina košta 2.500, a jagnjetina 3.500, dok se, recimo u Čačku, može praseće pečenje može kupiti za 2.200, a jagnjeće za 2.500 dinara.


U poslednje vreme, sve popularnije meso su takozvane praseće „bajadere“, odnosno pečenje bez kostiju, a cena ovakvog mesa uoči Božića je u proseku 2.500 dinara po kilogramu.

Ipak, za one koji su ljubitelji junetine, kilogram buta bez kostiju mogu pazariti po ceni od 1.160, do čak 1.430 dinara.

Glas javnosti/D01S

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Jovo u 08.01.2024 19:42:05 h
     0 
Kad prođe Jovanjdan cene prasića idu znatno dole.