Glas Javnosti

UŠTEDA IMA VIŠE MOGUĆNOSTI I KADA JE SUŠENJE VEŠA U PITANJU : Otkrivamo trik kako je to moguće

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Mašine za sušenje veša mogu biti veliki potrošači, pa je dobra ideja da pronađete druge načine za sušenje mokre odeće. U nastavku predlažemo nekoliko načina.

Promenite podešavanja centrifuge na mašini za pranje veša - Sporije centrifuge i dodatni ciklus centrifuge mogu da veš oslobode dodatne vlage.

Otvorite prozor - Pustite da prostruji vazduh. Ovo naravno može učiniti vašu kuću ili stan hladnijim, ali čak i svež vazduh može da prosuši vašu odeću.

Ventilator - Koristi naravno struju ali, stoni ventilator troši manje energije i održava kretanje vazduha, što će ubrzati sušenje veša.

Koristite odvlaživač vazduha - Odvlaživač vazduha isušuje i otklanja vlagu u sobama čime se izbegavaju vlažni zidovi, neprijatni mirisi, stvaranje plesni i kondenzacija. Većina odvlaživača na tržištu je skoro nečujna, tako da ovaj uređaj i te kako može biti od pomoći.

Frotiranje veša pre širenja - Prosušite vlažnu odeću peškirom pre nego što je okačite. Peškiri ne samo da upijaju odlično vlagu sa tela i kose posle kupanja, već isto tako mogu da upiju vodu sa tek opranog veša.


Radijatori
 - Ako vam u stanu ili kući već radi centralno grejanje ili imate radijatore na struju - iskoristite ih kao mesto na kojem možete okačiti veš za sušenje.

Loptice za sušenje - U pakovanju ih je obično tri, i skraćuju proces sušenja.

Loptice koje liče na one za tenis - posle redovnog programa pranja veša, ubacite u bubanj, okrenete još jednu kratku centirfugu i veš je za tih nekoliko minuta i do 80 odsto osušen, rastresit, a jorgani, jastuci, jakne će biti rastresitiji.
Peškiri, peškiri... - Stavite suv peškir u mašinu za sušenje - Ako stavite suv peškir sa mokrom odećom u prvih 15 minuta ciklusa sušenja, on može ubrzati vreme sušenja apsorbujući deo vlage piše Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR